Deel en WeWork werken aan meer remote werkplekken wereldwijd

Deel en WeWork werken aan meer remote werkplekken wereldwijd

27-10-2022 (10:51) - Economisch

Onderzoek toont aan dat het geven van meer werkmogelijkheden aan werknemers een belangrijke factor is geworden bij het aantrekken en behouden van talent. Deel, het platform voor administratieve en juridische zaken omtrent het managen van remote personeel, is daarom een samenwerking aangegaan met wereldwijde flexwerkaanbieder WeWork.

Alex Bouaziz, mede-oprichter en CEO van Deel: “We gebruiken WeWork om onze eigen wereldwijde teams een flexibele werkomgeving te geven, dus het was alleen maar logisch om het partnerschap uit te breiden naar onze klanten. Het rechtstreeks aanbieden van flexibele werkplekken via Deel is gewoon een andere manier waarop we wereldwijde HR vereenvoudigen.”

Behoefte aan meer werkruimte

Ondanks de stijging van het remote werken en de remote teams zonder lokale kantoren, is er nog steeds behoefte aan meer werkruimte. Met een werkruimte kunnen mensen verbinding met elkaar behouden en cultuur opbouwen.  Volgens de gegevens van LinkedIn is een flexibele werkregeling sinds 2020 de snelst groeiende prioriteit onder sollicitanten en is volgens WeWork de vraag naar flexibele werkplekken de afgelopen jaar met 210% gegroeid.

700+ werkplekken

Door de samenwerking met WeWork kan Deel bedrijven helpen om hun klanten wereldwijd 700+ werkplekken aan te bieden. Zakelijke klanten van Deel kunnen een maandelijks WeWork All Access-lidmaatschap aanvragen voor hun nieuwe medewerkers wanneer ze het onboarding proces doorlopen. Deel zal vervolgens namens hun teams alle werkruimte beheren. De hoop is dat meer werknemers, ongeacht waar ze wonen of waar hun hoofdkantoor zich bevindt, gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot een flexibele werkplek.

Wereldwijde teams opbouwen

Deze samenwerking volgt na een eerder afgesloten samenwerking met Hofy en Paysend om het opbouwen van wereldwijde teams voor bedrijven makkelijker te maken. Volgens Hofy, de wereldwijde leverancier van middelen en apparatuur, kost het internationaal distribueren van middelen gemiddeld 4,5 uur per personeelslid door o.a. de internationale douane. Deel neemt bedrijven dit werk uit handen in samenwerking met Hofy die ervoor zorgt dat wereldwijd deze middelen en apparatuur geleverd worden om een remote werkplek functioneel en comfortabel te maken.

Makkelijker internationaal uitbetalen

Daarnaast heeft Deel in samenwerking met de FinTech-partner Paysend de ‘Instant card transfer’ ontwikkeld. Paysend zorgt ervoor dat de geografische locatie en complexe betalingsprocessen geen beperking vormen bij het inhuren van toptalent. Hiermee zorgt Deel ervoor dat werknemers niet lang op hun geld hoeven te wachten, hoge extra kosten niet in de weg zitten of het risico lopen op betalingsproblemen tussen intermediaire banken en andere derde partij-oplossingen.


Bureaus

Media

Marketing