Dirk van den Broek deelt appels uit bij basisscholen

Dirk van den Broek deelt appels uit bij basisscholen

01-11-2022 (08:52) - Economisch

Steeds meer kinderen in Nederland moeten met een lege broodtrommel naar school. Als reactie op dat nieuws deelt Dirk van den Broek appels uit bij basisscholen in de buurt van alle Dirk-filialen door heel Nederland. De Elstar appelen zijn afkomstig van Nederlandse telers.

Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, over de appeltjesactie: “Ook kinderen zijn de dupe van toenemende armoede en de hoge voedselprijzen in ons land. Deze groep heeft gezond voedsel nodig om te groeien en slecht eten heeft voor hen grote gevolgen. Het uitdelen van appels is geen oplossing van dit probleem, maar met deze actie dragen wij ons steentje bij. Tegelijkertijd is het een signaal richting de overheid; we roepen ze nogmaals op om de prijs van gezond eten, zoals groente en fruit, zo laag mogelijk te houden.”

De tijd is rijp

Onder het motto ‘De tijd is rijp’ is Marcel Huizing vorig jaar al een petitie gestart om de btw op groente en fruit te verlagen. De ruim 52.000 handtekeningen zijn toen overhandigd aan de Tweede Kamer en inmiddels staat de ingreep in het coalitieakkoord. Deze zomer maakte Dirk ook bekend de prijzen van een deel van het assortiment tot minstens het einde van het jaar te bevriezen. Ongeacht de inflatie die nog op Nederland afkomt. Daarnaast heeft de supermarkt de prijzen verlaagd van ruim 200 dagelijkse boodschappen. Het gaat hierbij om huismerkproducten én A-merken voor bijvoorbeeld babyvoeding, toetjes, beleg, koffie, thee, tussendoortjes en dierenvoeding.


Bureaus

Media

Marketing