Douwe Egberts en Lionsclubs doneren 210.000 pakken koffie

Douwe Egberts en Lionsclubs doneren 210.000 pakken koffie

15-02-2023 (15:51) - Economisch

Lionsclubs Nederland zamelde dit jaar een recordaantal van 132 miljoen Douwe Egberts waardepunten in voor Voedselbanken Nederland. Vandaag werden deze ingeruild voor 210.000 D.E. Aroma Rood pakken koffie en overhandigd aan ambassadeur René Froger. 

De waardepunten worden door Douwe Egberts met een extra donatie omgezet in pakken koffie.

Hooggespannen verwachtingen

De elfde jaarlijkse inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland ging van start in december afgelopen jaar met inzameldozen door heel Nederland. Jaap Stelling (voorzitter van Lionsclubs Nederland) vertelt: “Na de succesvolle edities van de actie in voorgaande jaren, waren onze verwachtingen rondom de opbrengst van de actie hooggespannen. Het levensonderhoud was nog nooit zo duur en iedereen kan een extraatje gebruiken. Daarom vinden we het extra bijzonder dat de waardepunten zo massaal zijn gedoneerd”.

Koffie verbindt

Kathelijne Malcontent (Marketing Manager bij Douwe Egberts) zegt over de actie: “Veel mensen drinken in de ochtend als eerste een kopje koffie maar die luxe is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. We werken daarom al jaren graag mee aan het initiatief van Lionsclubs Nederland. Het verbindende effect van een kop koffie drinken met elkaar, gunnen we tenslotte iedereen.”

Waardepunten in de keukenla

Het spaarprogramma van Douwe Egberts bestaat volgend jaar 100 jaar. De waardepunten zijn te vinden op de producten van Douwe Egberts, SENSEO en Pickwick.

Beeld, v.l.n.r.: Jaap Stelling (Lionsclubs Nederland), René Froger (ambassadeur Voedselbanken Nederland), Kathelijne Malcontent (Douwe Egberts), Nelly Kuipers (Voedselbanken Nederland)


Bureaus

Media

Marketing