Dutch Language Café start crowdfunding voor eigen taalcafé

Dutch Language Café start crowdfunding voor eigen taalcafé

08-11-2023 (11:36) - Economisch

Dutch Language Café is een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering wil de ondernemer het concept verder uitbreiden en verhuizen naar een eigen locatie.


Dutch Language Café werd vier jaar geleden opgericht door Roben Scholten, met als missie om echt wat te doen aan het probleem van taal leren en integratie in Nederland. Hij hoopt dat het concept uiteindelijk in meerdere steden te kunnen aanbieden en zo veel mogelijk mensen te bereiken. “Op dit moment ligt onze locatie ver uit het centrum en het is niet goed bereikbaar met het openbaar vervoer. We willen daarom verhuizen naar een vaste, centrale locatie in Den Haag. Op die manier zijn we beter bereikbaar, maar bieden we ook meer stabiliteit en zekerheid.” stelt Scholten.

Crowdfunding

Om de plannen uit te kunnen voeren, is financiering nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. “Met deze stap willen we veel meer mensen veel beter kunnen bereiken en daarnaast groeien tot een rendabel model dat uiteindelijk ook in andere steden ingezet kan worden.” vertelt Scholten. Er is inmiddels al ruim 33.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 70.000 euro nodig.  


Bureaus

Media

Marketing