Duurzaam beleggen in deze tijd

Duurzaam beleggen in deze tijd

17-04-2023 (13:11) - Economisch

De wereld van investeren verandert snel en het is belangrijker dan ooit om bewuste keuzes te maken. In deze post gaan we dieper in op de trends en ontwikkelingen die we kunnen verwachten op het gebied van duurzaamheid en hoe dit invloed zal hebben op de beleggingswereld. Of je nu een beginnende of ervaren belegger bent, wij zorgen dat jij goed voorbereid kunt starten met duurzaam investeren!

Wat is duurzaam beleggen?

Duurzaam beleggen is een beleggingsstrategie die zich richt op het investeren in bedrijven of projecten die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en het milieu. Dit kan bijvoorbeeld het investeren in hernieuwbare energie, clean tech of bedrijven met een goed sociaal beleid zijn.

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder en wordt gezien als een manier om niet alleen financieel rendement te behalen, maar ook om de wereld te helpen verbeteren. De overheid ondersteunt dit streven en doel doorbelastingvoordelen te bieden aan wie duurzaam belegt.

Met het zogenaamde geautomatiseerd portefeuille management kunnen gebruikers hun financiële beleggingen met behulp van programmatuur volgen, beheren en aanpassen. Het is een waardevol hulpmiddel voor het vergemakkelijken van het beheer van de portefeuille, vooral als uw investeringen complexer worden. Bedrijven als saxo wealth care bieden een aantal diensten aan die je beleggingsactiviteiten vereenvoudigen.

De voordelen van duurzaam beleggen

Hieronder bespreken we de voordelen van duurzaam beleggen:

>      Milieu: door in bedrijven te investeren die hun bedrijfsactiviteiten verminderen of compenseren, help je mee aan het tegengaan van klimaatverandering.

>     Sociale agenda: door in bedrijven te investeren die hun bedrijfsactiviteiten en -beleid verbeteren om sociale problemen aan te pakken, help je mee om ongelijkheid en armoede terug te dringen.

>      Economisch herstel: door in bedrijven te investeren die innovatieve oplossingen bieden voor duurzame uitdagingen, help je mee aan de groei van de groene economie. Dit stimuleert werkgelegenheid en versterkt de economie in het algemeen.

Welke bedrijven zijn geschikt voor duurzaam beleggen?

Er zijn een aantal bedrijven die geschikt zijn voor duurzaam beleggen. Dit zijn bedrijven die zich inzetten voor de wereld en bijvoorbeeld hun klanten duurzame en gezondere opties te geven. Deze hebben verschillende initiatieven genomen om hun footprint te verkleinen, zoals het verminderen van water- en energiegebruik, het aanplanten van bomen en het elimineren van plastic.

Hoe kun je duurzaam beleggen?

In 2023 zal duurzaam beleggen steeds meer in de belangstelling staan omdat de wereld snel verandert en bedrijven daarop moeten inspelen. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van duurzaamheid en willen investeren in bedrijven die hieraan bijdragen.

Duurzame bedrijven zijn bedrijven die rekening houden met maatschappelijke en milieueffecten van hun werkzaamheden. Ze streven naar een zo duurzaam mogelijk productieproces en minimaliseren hun negatieve impact op het milieu. Daarnaast dragen ze ook bij aan de samenleving door bijvoorbeeld te investeren in arbeidsomstandigheden, sociale projecten of educatie.

Beleggingsfondsen voor duurzaam beleggen

Maar wat zijn nu precies duurzame beleggingsfondsen? Duurzame beleggingsfondsen zijn fondsen waarin wordt geïnvesteerd in bedrijven en projecten die een positieve bijdrage leveren aan de wereld.

Dit kan bijvoorbeeld door te investeren in bedrijven die werken aan hernieuwbare energie, of bedrijven die producten en diensten leveren die bijdragen aan een schoner milieu. Duurzame beleggingsfondsen kunnen ook investeren in sociale projecten, zoals projecten die zich richten op armoedebestrijding 


Bureaus

Media

Marketing