E-bike merk doppio kondigt aandelenemissie aan

E-bike merk doppio kondigt aandelenemissie aan

16-11-2022 (13:26) - Economisch

Het Nederlandse premium e-bike merk doppio heeft een aandelenemissie aangekondigd via beursplatform Bondex. Doppio wil geld ophalen om haar groei te financieren, zowel in Nederland als daarbuiten. Het bedrijf verwacht haar huidige positie verder te versterken in de sterk groeiende markt voor e-bikes.

Doppio verkoopt maximaal 30.000 aandelen met een waarde van € 50,- per stuk, waarbij een minimum-investering van € 250,- per deelnemer geldt. De aandelenemissie volgt op de participatie van investeringsmaatschappij Airbridge Equity Partners en een crowdfunding-actie in de zomer van 2021. Doppio-oprichter Peter Eiselin: “De combinatie van private equity en crowdfunding is zeer succesvol gebleken. Het was een manier om ons bedrijf zo breed mogelijk te financieren, en het heeft ons de financiële armslag gegeven om versneld te groeien. We halen daarbij enorm veel voordeel uit de kennis en ervaring van Airbridge en haar portefeuillebedrijven. Hierdoor zijn we sneller dan verwacht klaar voor een volgende stap. Ik ben heel blij dat onze loyale community nu echt mede-eigenaar van ons bedrijf kan worden.” De deelnemers aan de crowdfunding van 2021 krijgen als eerste de mogelijkheid om hun inleg om te zetten in aandelen doppio.

Doppio-community

Ook Rick van Boekel van aandeelhouder Airbridge Equity Partners is enthousiast: “Wij zijn het afgelopen jaar onder de indruk geraakt van de doppio-community, de bewuste keuze die mensen maken voor de beste fiets in haar segment en de wijze waarop doppio-rijders zich identificeren met het merk. Dat ze nu als aandeelhouder kunnen participeren, is natuurlijk geweldig.” 

Groei

Doppio verwacht haar afzet jaarlijks te verdubbelen naar een volume van 6.000 tot 8.000 fietsen in 2024. De helmplicht voor snorfietsers die vanaf 1 januari 2023 van kracht is zal de vraag naar elektrische fietsen alleen maar vergroten. Doppio wil het aantal verkooppunten in Nederland (nu zes) het komende jaar verder uitbreiden en er zijn vergevorderde plannen om doppio in Duitsland, Frankrijk en België te introduceren. Eiselin: “We hebben de afgelopen jaren een solide basis gelegd voor verdere groei. Samen met de groeiende markt voor e-bikes, de hoge brandstofkosten en een groter gezondheidsbewustzijn, maakt dat dit het juiste moment is om in doppio te investeren.”

De aandelenemissie start op 16 november 2022 via doppio.bike/funding.  


Bureaus

Media

Marketing