Een derde grote organisaties vreest voor ondergang zonder innovatie

Een derde grote organisaties vreest voor ondergang zonder innovatie

24-01-2024 (11:46) - Economisch

Eén op de drie (32%) organisaties innoveert vooral uit noodzaak voor het behoud van hun bestaansrecht. Dit blijkt uit onderzoek van Microsoft Dynamics 365 expert Conclusion MBS. Twee op de vijf bedrijven (37%) verwachten dat hun businessmodel een sterke verandering zal ondergaan in de komende twee tot vijf jaar. Ook zal volgens bijna de helft (45%) van de bedrijven de organisatiestructuur mee veranderen.

Ondanks dat bedrijven veranderingen verwachten in hun businessmodel en organisatiestructuur, is dat niet het geval bij hun product- en dienstenaanbod. Zo gaat maar liefst 70 procent van de IT-beslissers en beïnvloeders ervan uit dat het huidige product- en dienstaanbod van hun organisatie nog minstens vijf jaar relevant zal blijven.

Proactief innoveren

Innovatie staat niet overal op de agenda. Zo is 44 procent van de organisaties reactief op het gebied van innoveren. Hiertegenover staat een kleine meerderheid van 56 procent dat aangeeft juist wel proactief bezig te zijn met innovatie. Wanneer organisaties innoveren, doen ze dit vaker op operationeel niveau (54%) dan strategisch (46%). Daarnaast wordt er bij het invoeren van deze vernieuwingen meer op interne veranderingen (65%) gefocust dan op extern (35%).


Bureaus

Media

Marketing