Flix kondigt meest succesvolle eerste halfjaar aan

21-09-2023 (10:35) - Economisch

Flix, een wereldwijde speler op het gebied van personenvervoer over de weg, maakt de halfjaarcijfers voor de eerste zes maanden van 2023 bekend.

Van januari tot eind juni 2023 reisden wereldwijd meer dan 36 miljoen passagiers met FlixBus, FlixTrain, Greyhound en Kamil Koç, wat neerkomt op een stijging van 53% ten opzichte van 2022. De totale omzet van de Flix-groep bedraagt 860 miljoen euro, een stijging van 54% ten opzichte van 557 miljoen euro tussen januari en juni 2022. Dit betekent dat het eerste halfjaar van 2023 het meest succesvolle eerste halfjaar in de geschiedenis van het bedrijf is geweest.

Op koers

Flix rapporteert ook een aangepast EBITDA-resultaat van EUR 26 miljoen - een stijging van EUR 85 miljoen ten opzichte van het voorgaande jaar - en een overeenkomstige marge van 3%. "Flix is succesvol in het leveren van duurzame en winstgevende groei," zegt André Schwämmlein, CEO en medeoprichter van Flix. "We liggen op koers in alle segmenten en waren in staat om ons aanbod in veel markten aanzienlijk uit te breiden in het eerste halfjaar. Flix blijft een wereldwijd succesverhaal op het gebied van reistechnologie."

Het bedrijf lanceerde onder andere zijn eerste lijnen naar Finland en Griekenland en breidde zijn netwerk in Brazilië aanzienlijk uit. Flix is momenteel actief in 41 landen wereldwijd en de groene langeafstandsbussen gaan voor het einde van 2023 van start in Chili. Flix verwacht voor het boekjaar 2023 een groei van de totale omzet met meer dan 25% en een aangepaste EBITDA-marge van enkele cijfers ten opzichte van de totale omzet.


Bureaus

Media

Marketing