Initiatiefnemers My Goodbye starten crowdfunding voor innovatieve app

Initiatiefnemers My Goodbye starten crowdfunding voor innovatieve app

08-12-2023 (10:00) - Economisch

Erik Beek en Françoise Nieuwland zijn een crowdfunding gestart via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering willen de ondernemers hun innovatieve app ‘My Goodbye’ lanceren. In deze app kan straks alles vastgelegd worden rondom eigen afscheid en nalatenschap. In korte tijd is er al 50.000 euro opgehaald, maar om de app volledig te ontwikkelen is minimaal 100.000 euro nodig.

My Goodbye is opgericht door Erik Beek en Françoise Nieuwland met als missie nabestaanden niet meer achter te hoeven laten met een onnodig zwaar rouwproces. “Wij vinden het zonde dat er in heel veel gevallen zoveel tijd en energie verloren gaat bij nabestaanden aan onverwachte administratieve rompslomp en onbeantwoorde vragen. Daarom hebben we My Goodbye opgericht” vertelt Nieuwland.

Alles in één app

De initiatiefnemers willen mensen stimuleren en helpen om de verantwoordelijkheid te nemen over hun eigen afscheid en nalatenschap via één app vast te leggen op fiscaal, emotioneel, juridisch en financieel gebied. “Het doel van de app is om nabestaanden binnen enkele uren na het overlijden te kunnen voorzien van alle informatie die door de gebruiker is ingevuld", aldus Beek.

Crowdfunding

Om de ontwikkeling en lancering van de app te financieren, is geld nodig. De ondernemers hebben ervoor gekozen om de financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Op deze manier worden de plannen gefinancierd met een betrokken groep investeerders. In korte tijd is er al 50.000 euro opgehaald, maar om de plannen uit te kunnen voeren is er minimaal 100.000 euro nodig.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 5%. Daarnaast ontvangen de deelnemers extra’s zoals een gratis lidmaatschap.

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 31 december 2023


Beeld: Erik Beek en Françoise Nieuwland, oprichters MyGoodbye

 


Bureaus

Media

Marketing