Instant Commerce haalt €5,4 miljoen binnen voor uitbreiding

Instant Commerce haalt €5,4 miljoen binnen voor uitbreiding

22-09-2022 (09:40) - Economisch

Instant Commerce, een platform voor het bouwen van webshops, heeft €5,4 miljoen heeft opgehaald. De ronde wordt geleid door HV Capital terwijl Hearst Ventures en bestaande investeerder firstminute capital eveneens participeren.

Deze nieuwe ronde komt acht maanden nadat Instant Commerce €2.1 miljoen een pre-seed-investering heeft opgehaald bij firstminute capital en verschillende angel-investeerders, wat de totale investering nu op €7.5 miljoen brengt. De nieuwe financiering zal worden gebruikt om productinnovatie te versnellen, het team te verdubbelen van 30 naar 60 leden, partnerschappen en integraties uit te breiden, nieuwe Europese markten aan te boren en de basis te leggen voor de uitbreiding van Instant Commerce naar de Verenigde Staten.

Sneller en goedkoper storefronts bouwen

Instant Commerce's platform, ontworpen voor zowel technische als niet-technische gebruikers, stelt e-commercemerken op Shopify in staat om makkelijk headless storefronts te bouwen. Dankzij de no-code-aanpak kunnen storefronts tot tien keer sneller en goedkoper op de markt worden gebracht dan traditionele oplossingen.

Coen van Hees, medeoprichter en CEO van Instant Commerce: "Ons platform lost een uitdaging op voor e-commerce merken: hoe bouw je een functionele en boeiende online storefront op een snelle en kosteneffectieve manier zonder afhankelijk te zijn van een groot team van ontwikkelaars? Met deze investering kunnen we onze uitbreidingsplannen nu echt doorvoeren en markten buiten Europa betreden."

Oprichters Coen en Sam van Hees en Doeke Leeuwis bouwden eerder een van Europa's grootste e-commercebureaus. Deze ervaring hielp hen de positieve impact te begrijpen die headless commerce kan hebben op e-commerce merken en de pijnpunten die komen kijken bij het bouwen en beheren van headless storefronts. Dit inspireerde hen tot het bouwen van een headless storefront builder die de time-to-market tot tien keer verkort, het hele e-commerce team van ontwikkelaars tot marketeers in staat stelt en de kosten verlaagt.


Bureaus

Media

Marketing