Interesse Bitcoin handel groeit sterk

10-02-2022 (15:02) - Economisch

De interesse in de Bitcoin handel is ook het afgelopen jaar weer sterk gegroeid. Ruim 600.000 mensen hebben het afgelopen jaar hun eerste investering in cryptogeld gedaan. Een groot deel van deze nieuwe investeerders hebben de keuze gemaakt om hun euro’s om te zetten in Bitcoins. Het feit dat de crypto markt meer toegankelijk is geworden, heeft er sterk aan bijgedragen dat er sprake is van een gestegen interesse in het handelen in Bitcoins.
 

Beleggen in digitaal geld als alternatief voor sparen van traditioneel geld

 Het beleggen in digitaal geld wordt vaak gezien als interessant alternatief voor sparen van traditioneel geld. Deze keuze is prima te onderbouwen met het oog op de lage (of zelfs negatieve) rente saldo's die banken aanbieden in combinatie met de huidige inflatie. Daarnaast heeft de toegankelijkheid van de cryptomarkt er sterk aan bijgedragen dat mensen de stap zetten om in digitale munteenheden te beleggen. Het is niet meer nodig om op zoek te gaan naar buitenlandse initiatieven want er zijn tegenwoordig ook in Nederland diverse apps en aanbieders te vinden die het beleggen in crypto faciliteren. Een van dit soort apps is Bitcoin Prime, waarbij er gebruik kan worden gemaakt van zeer geavanceerde handelssoftware. 
 

Gebruik van een handelsrobot om beleggen in Bitcoins te vereenvoudigen

 Het aanbod van Bitcoin Prime oogt aantrekkelijk. Er wordt gebruik gemaakt van een handelsrobot om het beleggen in Bitcoins te vereenvoudigen. De robot neemt deze handel immers voor een groot deel van de trader over. Deze handelaar hoeft “alleen maar” een geldbedrag op een account te storten en eventuele maximumbedragen en instellingen met betrekking tot risico profielen in te geven. Een tijdsinvestering om de crypto markt in de gaten te houden, is bijna niet meer noodzakelijk.
 

Hoe praktisch is het gebruik van een handelsrobot?

 Op basis van het bovenstaande lijkt het erop dat een handelsrobot als Bitcoin Prime voorziet in het ideaalplaatje. Het is wel goed om te realiseren hoe praktisch het gebruik van een handelsrobot werkelijk is. De handelaar is de grip op de investering voor een groot deel kwijt. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een robot handelt op basis van de keuzes die de handelaar maakt. De robot zal op basis van slechte keuzes ook minder goede beslissingen nemen. Enige kennis van crypto handel is dus wel van belang. Tot slot is het belangrijk om niet uit het oog te verliezen dat zelfs de beste trading bots niet in staat zijn om de risico’s van het investeren in Bitcoins weg te nemen. Wie de Bitcoin koersen van de laatste periode gevolgd heeft, weet dat een investering binnen een zeer kort tijdsbestek volledig verloren kan zijn gegaan.
       
       
 

 


Bureaus

Media

Marketing