Is een factoringbedrijf inschakelen iets voor jou?

Is een factoringbedrijf inschakelen iets voor jou?

12-07-2022 (11:53) - Economisch

Factoring is een steeds populairder wordende financieringsvorm onder ondernemers. Wat zijn de voordelen van factoring en hoe kies je het juiste factoringbedrijf? Hier lees je alles wat je weten wilt!
 

Wat betekent factoring?

Wat is factoring? Factoring is een alternatieve vorm van debiteurenfinanciering, waarbij je openstaande facturen aan een derde partij verkoopt. De meeste factoringbedrijven garanderen je een betaling binnen 24 uur, ongeacht het betalingstermijn van de factuur. In plaats van weken of zelfs maanden te moeten wachten op de betaling van je klant heb jij het geld direct op zak.
 

Twee soorten factoring

Er zijn twee vormen van factoring debiteuren. Hou jij van flexibiliteit? Dan spreekt American factoring je waarschijnlijk aan. Hierbij bepaal je zelf wanneer en hoe vaak je deze vorm van debiteurenfinanciering in wilt zetten. Je betaalt de kosten per factuur. Bij traditionele factoring neemt het factoringbedrijf je debiteurenportfolio over. Alle facturen worden dus aan het bedrijf verkocht. Dit heeft als voordeel dat je je geen zorgen meer hoeft te maken over je debiteurenadministratie.
 

Is factoring iets voor jouw bedrijf?

Factuurtermijnen kunnen lang zijn, zeker in de B2B-business. Dit kan je cashflow flink laten stagneren. In veel gevallen biedt factoring debiteuren de oplossing. Het is een populaire vorm van debiteurenfinanciering voor bedrijven die snel groeien, een doorstart maken of midden in een reorganisatie zitten. Ook fabrikanten met grote voorraden en bedrijven die significante omzetfluctuaties ervaren gedurende het jaar zullen veel profijt hebben van de voordelen die factoring biedt.
 

De voordelen van factoring

Kort samengevat zijn dit de voordelen die factoring jouw bedrijf kan bieden:
  • Je hebt geen zorgen meer over wanbetalers.
  • Bij traditionele factoring geef je je debiteurenbeheer volledig uit handen.
  • Doorgaans beschik je binnen 24 uur over je zuurverdiende geld.
  • Het is mogelijk je klanten langere betaaltermijnen aan te bieden zonder dat je cashflow eronder lijdt.  


Waar je rekening mee moet houden

Wil jij graag een factoringbedrijf in de arm nemen om je te helpen met je debiteurenbeheer? Dan betekent dit dat een derde partij inzage krijgt in jouw facturen. Het is dan ook uitermate belangrijk dat je een betrouwbare factoringpartner kiest. Daarnaast is het fijn als het bedrijf goede voorwaarden aanbiedt, zoals afdekking van het faillissementrisico.
 

Vergelijk factoringbedrijven

Samenwerken met een factoringbedrijf is een grote stap en je wilt niet zomaar met de eerste de beste in zee gaan. Daarom kan het verstandig zijn meerdere bedrijven te vergelijken op factoringvergelijken.nl. Zo vind je eenvoudig een betrouwbare partner die diensten aanbiedt waar jouw bedrijf echt beter van wordt!

  


Bureaus

Media

Marketing