Kamera Express neemt Photogalerie in België over

19-07-2021 (12:31) - Economisch

Foto- en videospecialist Kamera Express neemt het Belgische bedrijf Photogalerie over. Door de overname zal Kamera Express, dat al vijf filialen heeft in België, een sterkere retail aanwezigheid krijgen in met name Wallonië en Brussel.
 
Kamera Express is de afgelopen kwart eeuw uitgegroeid tot dé foto- en videospecialist van de Benelux, die off- en online een partner is voor beeldmakers van ieder niveau. Met de overname van Photogalerie zet Kamera Express een volgende stap in hun ontwikkeling en wordt de sterke online aanwezigheid verstevigd met een bredere fysieke aanwezigheid in de Belgische winkelstraten.
 
“Om ons marktleiderschap in België verder te verstevigen, hadden we de ambitie om ook een landelijke dekking aan fysieke winkels te hebben”, aldus Kamera Express-CEO Ben Cornelisse. “Ons omnichannel business model draait om een sterke online aanwezigheid, gecombineerd met fysieke winkels waarin onze klanten goed geadviseerd worden en producten kunnen zien en vasthouden. In het Franstalige deel van België waren we wat betreft fysieke winkeloppervlakte ondervertegenwoordigd. Met de toevoeging van Photogalerie aan ons portfolio, worden direct vijf winkels in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen en Luxemburg aan ons bedrijf toegevoegd.”
 
De winkels van Photogalerie hebben dankzij tientallen jaren aanwezigheid een sterke naam in de regio waarin zij zitten en hebben een hoge lokale bekendheid. Hun online zichtbaarheid is echter achtergebleven bij de zichtbaarheid in de winkelstraten. Dit waar Kamera Express online ook in België al zeer sterk is. Het samengaan is voor beide bedrijven een logische stap.
 
Kamera Express heeft filialen in Nederland (13), België (5), Duitsland (2) en Luxemburg (1) en is online in tien Europese landen actief. De filialen die door de overname aan de formule worden toegevoegd zijn gevestigd in Nijvel, Luik, Brussel, Mechelen (Foto Nelissen) en Luxemburg (Photo Mirgain).
 

Bureaus

Media

Marketing