Kinderen anno 2021 bezigen zich het liefst met een scherm

23-12-2021 (14:35) - Economisch

Volgens onderzoek, dat is vrijgegeven door de online bijlesaanbieder GoStudent, is gebleken dat kinderen in Nederland de voorkeur geven aan het bekijken en maken van online content boven uitgaan met vrienden. Uit het onderzoek, dat heeft plaatsgevonden onder bijna 1.000 kinderen in de leeftijd van 10-18 jaar, bleek dat 53% van de kinderen het liefst de TV of Netflix aanzet in hun vrije tijd. Gamen (50%) en social media (47%) staan op een tweede en derde plek.

Opvallend detail is dat kinderen in de leeftijdcategorie 10-12 jaar nog regelmatig naar buiten gaan (43%) en kinderen van 16-18 jaar dat al bijna niet meer doen (13%). Met stipt op nummer één staat voor deze leeftijdscategorie TV of Netflix kijken (61%). En waar ruim een kwart van de kinderen in de leeftijdscategorie 10-12 jaar nog regelmatig een boek leest, doen kinderen in de leeftijd van 16-18 jaar dat nog maar heel zelden (12%).
 

Geen creatieve activiteiten

Creatieve activiteiten en jezelf even lekker laten gaan tijdens een dansje blijkt voor kinderen anno 2021 al niet meer noemenswaardig. Deze activiteiten haalden de top 10 favoriete hobby’s niet. Dit geldt tevens voor het bespelen van een muziekinstrument.

Deze bevindingen maken deel uit van het Internationale GoStudent Onderwijs rapport, gemaakt in samenwerking met data onderzoeksbureau Kantar. Dit rapport, waarvoor 12.000 kinderen en ouders in Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Spanje, het VK en Italië zijn geïnterviewd, biedt de meest uitgebreide analyse van hoe de COVID-19-pandemie het onderwijs het afgelopen jaar heeft beïnvloed.

Bureaus

Media

Marketing