Omzet Action groeit in 2022 met 30% naar €8,9 miljard

26-01-2023 (11:19) - Economisch

Over het hele jaar 2022 behaalde Action in Europa een netto-omzet van €8,9 miljard, een groei van 30% in vergelijking met 2021. De identieke omzetgroei (‘like for like’) bedroeg 18,1%, mede als gevolg van minder coronamaatregelen dan in 2021.

De loyaliteit aan het merk en assortiment van Action ligt volgens de retailer mede aan de basis van een hoger aantal transacties en een toegenomen bezoekfrequentie van klanten die regelmatig winkelen bij Action. Deze namen met enkele procenten toe op jaarbasis, met name in de grotere landen waar Action al langer actief is. Het aantal Action-winkels in Europa nam met 280 toe tot 2.263.

Hajir Hajji, CEO van Action: “Action heeft steeds meer trouwe klanten door heel Europa. In een jaar dat we de koopkracht zagen dalen en prijzen zagen stijgen, waarderen onze klanten de samenstelling van ons assortiment, de kwaliteit, lage prijzen en sfeer in de winkel. Daar besteden we met onze teams veel aandacht aan. We zagen trouwe klanten dan ook vaker terug in de winkel, ook voor dagelijkse boodschappen."


Bureaus

Media

Marketing