Omzet KPMG Nederland groeide in 2022 met vijftien procent

Omzet KPMG Nederland groeide in 2022 met vijftien procent

22-12-2022 (10:43) - Economisch

De omzet van KPMG Nederland groeide afgelopen jaar met ruim 15%. Dit is te lezen in KPMG’s jaarverslag. De adviestak noteerde meer dan 20% omzetgroei, terwijl de omzet bij de accountants met 11% groeide. Ook de lonen voor het groeiend aantal medewerkers is gestegen.

Stephanie Hottenhuis, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur: “Dit is een resultaat van onze constante focus op investeringen in kwaliteit, innovatie en expertise. Ik ben ongelooflijk trots op de energie en toewijding die ik om me heen zie. Samen bouwen we aan een succesvolle, maatschappelijk relevante en innovatieve organisatie.”

Talent

Ondanks de krappe arbeidsmarkt heeft KPMG het talent overal in de organisatie weten te behouden. Ook het aantal medewerkers bij KPMG groeide met ongeveer 1500 nieuwe collega’s, inclusief stagiairs. Naast de investeringen in extra secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals werken vanuit het buitenland, verhoogde KPMG de lonen voor zijn medewerkers met gemiddeld 12%.

Meer vrouwen

Hottenhuis: “We hebben relatief meer in onze jonge collega’s geïnvesteerd om de huidige economische druk te verlichten. We letten enorm op cultuuraspecten zoals het beheersen van het werkvolume, het stimuleren van saamhorigheid en teamgeest, psychologische veiligheid en het faciliteren van hybride werk. En de man-vrouwverhouding in onze leiderschapsteams wordt steeds diverser: bijna de helft is nu vrouw en dat is voor ons een mijlpaal.”

ESG Transparantie

KPMG zal zijn accountantscontrole en -verklaring van beursgenoteerde ondernemingen en een aantal ondernemingen in industrieën met veel uitstoot in Nederland uitbreiden. Hottenhuis: “We zullen organisaties stimuleren om in jaarrekeningen transparanter te zijn over hun duurzaamheidsinitiatieven. We kunnen hier alleen in slagen door te versnellen en goed samen te werken. Dit moeten we doen als bedrijven, als organisaties en als individuen; kortom, als samenleving.”

Onderzoek

Hottenhuis: “We zijn een onderzoek gestart naar aanleiding van berichten over enkele kantoren van KPMG in het buitenland, waar medewerkers hadden afgekeken tijdens toetsen van verplichte interne trainingen. Er kwam ook een melding van één van onze medewerkers die het vermoeden had dat collega's antwoorden hadden gedeeld. Wij nemen dit erg serieus en zoeken het nu tot de bodem uit. De toezichthouders zijn meteen geïnformeerd.”

Samenvatting jaarverslag

• Omzetstijging: van 570 naar 655 miljoen euro (+15 %)
• Meer winst: 120 miljoen, na ongeveer 110 miljoen vorig jaar (+8 %)
• Bijna 1500 nieuwe medewerkers, groei naar in totaal meer dan 3800 FTE’s
• Gemiddelde salarisstijging medewerkers: 12 %
• Aantal toetredende vrouwelijke partners en directors: is gestegen naar meer dan 25 % en bijna de helft van de leiderschapsteams is vrouw
• Klanttevredenheidsscore: 96,8 %
• Oprichting ESG Innovation Institute in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit


Bureaus

Media

Marketing