PLNTS neemt label Bloomique en eigenaar Herbie over

27-03-2023 (11:04) - Economisch

PLNTS heeft het e-fulfilmentbedrijf Herbie en het consumentenlabel Bloomique overgenomen. Het plantenplatform wil hiermee verder internationaliseren. 

De strategie is uitgestippeld met Triple Group en Marktlink. Marktlink adviseerde PLNTS bij de overname en verzorgde het juridische gedeelte van de transactie.

Meerdere overnames

In december van vorig jaar nam PLNTS al 123Planten.nl en 123kantoorplanten.nl over. Daar is nu het label Bloomique van Herbie aan toegevoegd, wat actief is in 10 landen. Naast verkoop van verschillende kamer- en tuinplanten via een eigen label is Herbie gespecialiseerd in de e-fulfilment voor retailers en webshops. Het bedrijf biedt een assortiment van meer dan 2000 kamer- en tuinplanten. Daarnaast wordt Bloomique via Bol.com en Amazon verkocht. 

Synergievoordelen

PLNTS is een e-commerce platform en webshop voor planteneigenaren, ontstaan uit de familiekwekerij Mostert in Nieuwerkerk aan de IJssel. “Bij PLNTS worden vanuit één distributiecentrum verschillende webshops en verschillende klanten bediend, waardoor er enorm veel synergievoordelen te behalen zijn,” aldus Marktlink adviseur Jeffrey Scholtens. “In het kader van kostenefficiency slaat deze propositie bij veel verschillende marktpartijen aan, waaronder Herbie. Wij zijn met verschillende marktpartijen in gesprek om PLNTS verder te verstevigen in de markt middels overnames, maar staan ook altijd open voor nieuwe kennismakingen.”


Bureaus

Media

Marketing