SME Finance brengt financieringsoplossingen voor het MKB naar Nederlandse markt

02-06-2023 (09:59) - Economisch

SME Finance, de fintech voor groeifinanciering voor het midden- en kleinbedrijf (MKB), kondigt zijn uitbreiding aan naar Nederland. Deze uitbreiding zal zorgen voor een verbeterde toegang tot financiering voor het MKB in heel Nederland, terwijl het tevens de digitalisering en innovatie in de financiële sector zal stimuleren.

Kleine bedrijven vormen de ruggengraat van moderne Europese economieën, maar worden nog steeds onvoldoende bediend door traditionele banken en kredietverstrekkers. SME Finance biedt een alternatief financieringsplatform dat datagedreven en zeer aanpasbaar is. Het platform omvat onder andere zakelijke leningen, flexibele kredietlijnen, factoring, leasing en revenue-based financiering. Deze producten zijn stuk voor stuk relevant voor groeiende MKB-bedrijven in competitieve markten.

AI-gestuurde beoordeling

Met behulp van AI-gestuurde beoordeling biedt SME Finance accurate en onbevooroordeelde kredietbeslissingen. Gebruikers kunnen de diensten beheren via het geïntegreerde platform SmeGo en de mobiele app. Deze diensten, applicaties en tools zijn specifiek ontworpen om kleine bedrijven te ondersteunen die vaak worden genegeerd of over het hoofd worden gezien door traditionele financiële instellingen.

De uitbreiding naar Nederland is de meest recente strategische zet van SME Finance. Het bedrijf heeft zijn reputatie en levensvatbaarheid bewezen door meer dan 1,4 miljard euro aan kapitaal te verstrekken aan meer dan 3.000 groeiende bedrijven in de Baltische staten en Finland.

Met 2 miljoen bedrijven in Nederland, waarvan 93% minder dan vijf werknemers in dienst heeft, is SME Finance bij uitstek geschikt om te voldoen aan de groeiende behoeften van de Nederlandse markt. Bovendien staat Nederland op de zesde plaats in de wereldranglijst van de Global Innovation Index, wat de vraag naar innovatieve oplossingen en alternatieve financiering vergroot.

"Deze uitbreiding biedt bedrijven in Nederland cruciale toegang tot groeifinanciering en een breed scala aan financieringsproducten, inclusief ongedekte leningen. We begrijpen de behoeften van deze bedrijven en bieden hen ondersteuning op de plek waar ze zich bevinden, waardoor we een aantoonbaar en tastbaar verschil kunnen maken binnen de MKB-economie." zegt Bas Vanhorick, CEO van SME Finance Nederland.

Deze uitbreiding betekent niet alleen een belangrijke stap voorwaarts in de bredere beschikbaarheid van SME Finance in heel Europa, maar zal ook de groei bevorderen en de toegang tot financiering in Nederland verbeteren. SME Finance heeft ambitieuze plannen voor verdere uitbreiding in 2023, met de intentie om de markten van Spanje en Duitsland te betreden.


Bureaus

Media

Marketing