Soly betreedt Duitse energiemarkt

Soly betreedt Duitse energiemarkt

09-03-2023 (11:47) - Economisch

Het Nederlandse zonne-energiebedrijf Soly - voorheen enie.nl - gaat de Duitse markt op. Oprichters en directeuren zijn de broers Patrick en Milan van der Meulen.

De Duitse brancheorganisatie Bundesverband Solarwirtschaft (BSW) verwacht voor 2023 een groei van 30% in het aantal verkochte zonnepaneelinstallaties. Netto kwamen er in Duitsland vorig jaar 269.144 installaties bij. Nog altijd minder dan de absolute groei in Nederland, terwijl Duitsland circa vijf maal zoveel inwoners telt. Dat is precies de meerwaarde van Soly volgens Milan van der Meulen: “Nederland is koploper zonnepanelen in Europa. Om die vraag te kunnen beantwoorden, zijn we als organisatie slim en volledig digitaal ingericht. Dit tonen we inmiddels ook in andere landen aan. Als je naar Duitsland kijkt zie je een markt die de vraag naar zonnepanelen niet aan kan. Het resultaat? Lange wachttijden en torenhoge prijzen. Dit past niet bij onze missie: zonne-energie moet voor iedereen toegankelijk zijn. Met onze moderne organisatie gaan we het verschil maken voor de Duitse consument.”

Het bedrijf heeft Alexander Brunst (foto rechts) aangesteld als country manager van Soly Duitsland, om de expansie op deze markt te leiden.
 


Bureaus

Media

Marketing