Tikkies tijdens de vrijmarkten op Koningsdag

Tikkies tijdens de vrijmarkten op Koningsdag

25-04-2023 (09:59) - Economisch

Tijdens Koningsdag proberen proberen tienduizende Nederlanders op de vrijmarkt hun oude spullen te verkopen om een extra zakcentje te verdienen. Ook dit jaar schiet Tikkie ‘kleine ondernemers’ te hulp door hen te helpen betalingen makkelijker en snel te maken met een QR-code.

Zo kun je tijdens Koningsdag je eigen QR-code aanmaken, die klanten kunnen scannen voor een digitale aankoop. Vorig jaar is massaal gebruik gemaakt van deze handige betaalmethode. Zo is er op Koningsdag 2022 ruim 400% meer aan transacties gedaan via de QR-code dan een normale dag. Al deze transacties bij elkaar hadden vorig jaar een waarde van bijna één miljoen euro.

Tikkie tijdens koningsdag

De Tikkie QR-code is al bekend en populair bij bedrijven en ondernemers, maar is als betaalmethode vooral tijdens Koningsdag ongekend populair. “Koningsdag is een dag vol tradities en ook dit jaar zien veel ondernemingsgezinde Nederlanders er weer naar uit om hun spullen op de Vrijmarkt te verkopen. Tijden veranderen en mensen hebben steeds minder contact geld op zak. Als iemand iets van je wil kopen en je hebt geen wisselgeld meer, dan biedt de Tikkie QR-code uitkomst. Een handige functie waarvan vorig jaar massaal gebruik is gemaakt”, zegt Moreno Kensmil, hoofd marketing bij Tikkie. “De Tikkie QR-codes zijn extra handig en voor snelle betalingen. Zo heb je geen gegevens van je betaler nodig, zoals een telefoonnummer. Ook hoef je niet langer bang te zijn dat je die ene speciale vondst aan je neus voorbij moet laten gaan, omdat je geen contant geld meer hebt. Mensen zijn inmiddels gewend om digitaal te betalen en dankzij de QR-code wordt dit tijdens de Vrijmarkt makkelijker dan ooit.”

QRoon 

Tikkie lanceerde dit jaar de QRoon, een hoofddeksel dat de kleine ondernemer met kop en schouders boven de menigte uit laat steken. Iedereen die dit opvallende hoofddeksel gratis heeft besteld via de website van Tikkie, laat potentiële kopers ook zien dat ze snel met de QR-code kunnen afrekenen. 

 


Bureaus

Media

Marketing