Van Mossel Automotive Group zet eerste stap buiten Benelux met overname Hugo Pfohe

Van Mossel Automotive Group zet eerste stap buiten Benelux met overname Hugo Pfohe

08-05-2023 (16:19) - Economisch

Van Mossel Automotive Group neemt Autohandelsgruppe Hugo Pfohe van de familie Pfohe over en zet daarmee een eerste stap buiten de Benelux. Hugo Pfohe is een van de grootste dealergroepen in de Noord-Duitse regio en Hamburg, met een omzet van €300 miljoen en 700 medewerkers. Het bedrijf voert de merken Ford, Kia, Jaguar, Land Rover, BMW, Mini en Mazda.

De transactie is voorgelegd aan de Duitse Mededingingsautoriteit, de verwachting is dat deze medio juni afgerond zal worden.

Toekomst

“De toevoeging van Hugo Pfohe aan ons portfolio past perfect in onze Europese groeistrategie”, verklaart Eric Berkhof, CEO Van Mossel Automotive Group. “Hugo Pfohe bevindt zich in een strategische regio voor ons in Duitsland. Onze reeds bestaande, in Düsseldorf gelegen leasebedrijven vormen een perfecte aanvulling hierop. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten in Duitsland te bedienen met sterke merken en onze uitgebreide dienstverlening.” Philip Pfohe, Managing Director van Hugo Pfohe: “Van Mossel is - net als Hugo Pfohe - een gevestigd familiebedrijf. Na een grondige verkenning zijn wij ervan overtuigd dat Van Mossel de meest geschikte partij is om de verdere toekomst en groei van Hugo Pfohe te realiseren. Gezien hun bewezen trackrecord en positie in de top 10 van grootste dealerholdings in Europa, is Van Mossel voor ons de juiste partner op het juiste moment.” 


Bureaus

Media

Marketing