Zakelijke hypotheken, waar krijg je ze nog?

30-11-2021 (15:47) - Economisch

Of je nu een kapster bent die een pand in hartje wil kopen voor je eigen salon of een installateur van zonnepanelen die geld wil vrijspelen voor groei door zijn bedrijfspand te herfinancieren, een zakelijke hypotheek is niet eenvoudig te verkrijgen. Gelukkig denkt Mogelijk Vastgoedfinancieringen vooral in oplossingen en zorgen zij ervoor dat zakelijke hypotheken voor MKB en andere ondernemers bereikbaar blijven. 
 
Wie ooit een hypotheekaanvraag voor een zakelijk pand deed bij een bank weet dat dat niet eenvoudig is. Vaak duurt de aanvraag enkele weken tot soms wel maanden. En zonder garantie op succes. Weet je de juiste documenten en jaarcijfers niet te produceren, dan kun je het vergeten. En eigenlijk hoef je het voor financieringen onder de € 5 miljoen niet eens te proberen. 
 

Mogelijk maken 

Veel minder somber is het gesteld bij Mogelijk. Deze vastgoedfinancierder koppelt ondernemers die een hypotheek aanvragen aan een netwerk van private investeerders en brengt zo zakelijke hypotheken tot stand. Sinds de oprichting, ruim 5 jaar geleden, financierde Mogelijk bijna 3.000 projecten voor in totaal ruim € 600 miljoen. 
 

Onderpand is belangrijker dan jaarrekening

Natuurlijk wil ook Mogelijk het nodige weten van hun aanvragers. De investeerders vragen vanzelfsprekend ook om de nodige zekerheden. Maar bij Mogelijk is de waarde van het vastgoed belangrijk dan de jaarrekening, dat vormt immers de zekerheid. Is er een gezonde loan-to-value (tot 80%), dan moet het gek lopen als er geen financiering te regelen is. 
 

Snelheid en eenvoud bij het aanvragen van een zakelijke hypotheek

Eveneens verfrissend is de snelheid en eenvoud waarmee de aanvragen gedaan kunnen worden. Mogelijk heeft fors geïnvesteerd in het automatiseren van processen. Zo weet een aanvrager na het invullen van een quickscan binnen een dag wat de mogelijkheden zijn en kan het informatiememorandum voor de investeerders in een recordtijd worden samengesteld. 
 
Tegelijkertijd komt geen aanvraag op het platform van investeerders zonder dat Mogelijk persoonlijk gesproken heeft met de ondernemer. Al moet die er voor uit Groningen komen. De combinatie van automatisering en persoonlijk contact zorgt al jaren voor goede resultaten voor zowel aanvrager als investeerder. 
 
Zo biedt Mogelijk zakelijke hypotheken van €500.000 tot €10.000.000 aan, aan ondernemers met vastgoed ambities. Met snelle realisering en tegen aantrekkelijke voorwaarden, waaronder de mogelijkheid tot boetevrij aflossen. Ook voor nieuwbouw en transformatie-projecten biedt Mogelijk financieringen. Dus, waar krijg je no
 

 

 


Bureaus

Media

Marketing