4x Trends op het gebied van relatiegeschenken

4x Trends op het gebied van relatiegeschenken

04-05-2023 (13:43) - Marketing

Relatiegeschenken zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven. Ze kunnen helpen bij het onderhouden van zakelijke relaties, nieuwe klanten aan te trekken, bestaande klanten te behouden en zelfs bij het vergroten van de naamsbekendheid van het bedrijf. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van de trends in relatiegeschenken, zodat je precies weet welke relatiegeschenken op dit moment in de smaak vallen. In dit artikel hebben we de belangrijkste trends op het gebied van relatiegeschenken op een rij gezet.

Duurzame relatiegeschenken

Duurzaamheid is een hot topic en dat geldt ook voor relatiegeschenken. Bedrijven raken steeds meer betrokken bij de vraag naar verduurzaming. Juist daarom kan het goed zijn om te kiezen voor duurzame relatiegeschenken. Dit is misschien nog wel makkelijker dan het klinkt. Je kunt filteren op duurzame relatiegeschenken. Hierbij kun je denken aan allerlei verschillende geschenken. Kies bijvoorbeeld voor herbruikbare drinkflessen of mokken van roestvrij staal of bamboe. Je kunt er ook voor kiezen om andere ecovriendelijke items als relatiegeschenken aan te schaffen. Kies bijvoorbeeld voor ecovriendelijke schrijfwaren. Dit is leuk voor de ontvanger en goed voor het imago van je bedrijf.

Persoonlijke relatiegeschenken

Persoonlijke relatiegeschenken worden steeds populairder. Als bedrijf wil je graag dat de ontvanger het cadeau onthoudt. Op het moment dat je ervoor kiest om het cadeau te personaliseren, verhoog je die kans. Hoe leuk is het om een cadeau te ontvangen dat speciaal voor jou gemaakt is? Personaliseren kan natuurlijk ook iets algemener, dat is ideaal wanneer je relatiegeschenken voor bijvoorbeeld klanten laat maken. Als je iemand amper of niet kent, is een geschenk met een persoonlijke boodschap erop misschien niet erg gepast. In zo’n geval kun je een cadeau ook personaliseren door het relatiegeschenk te versieren met je logo, bedrijfsnaam of slogan.Maxilia heeft een erg groot assortiment met allerlei verschillende relatiegeschenken die je kunt laten personaliseren. Bekijk hun assortiment om inspiratie op te doen.

Geef een ervaring cadeau

Naast fysieke cadeaus, kun je er ook voor kiezen om een ervaring cadeau te doen. Dit is niet alleen een leuk relatiegeschenk: op het moment dat je het samen met je zakelijke partner uitvoert, werk je ook actief aan jullie zakelijke relatie. Hierbij is het van belang dat je een ervaring kiest die bij de zakelijke relatie past. Kies iets waarvan je weet dat de ander het graag doet. Ga bijvoorbeeld samen naar een voetbalwedstrijd kijken. Je kunt er ook voorkiezen om iemand gewoon kaarten ergens voor te geven. Dit kunnen bijvoorbeeld een dinerbonnen zijn, een dagje uit naar een pretpark, een rondleiding door de fabriek of een kookworkshop. Ervaringsgerichte relatiegeschenken zijn uniek en onvergetelijk en bieden de ontvanger de kans om iets nieuws te ontdekken en te ervaren.

Lekkere snacks

(Bijna) iedereen houdt van eten. Daarom kan een lekkere snack ook een goed idee zijn voor een relatiegeschenk. Hoe je dit aanpakt, is helemaal aan jou. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een borrelplankje samen te stellen. Hier kun je mooie wijn- of bierflessen aan toevoegen. Je kunt er zelfs nog voor kiezen om dit te personaliseren. Je kunt het ook kleiner aanpakken. Kies bijvoorbeeld voor snoep en personaliseer de snoeppapiertjes. Met chocolade kan het ook bijna niet fout gaan.Tony’s Chocolony bedrukken is daarom ook een goed idee. Je kunt het simpel houden en er slechts je bedrijfsnaam of logo op zetten. Je kunt het ook wat uitgebreider aanpakken en de verpakking van de reep voorzien van een gepersonaliseerde tekst. Dit is leuk wanneer je de relatie al goed kent en een persoonlijk kleinigheidje wil geven.

  


Bureaus

Media

Economisch