Amsterdammers zijn stad beu door corona

23-02-2021 (10:32) - Marketing

Amsterdam als favoriete stad is niet meer. De coronacrisis heeft de stad naar de derde plek verdreven onder bewoners. Utrecht en Maastricht zijn nu voor het eerst populairder dan de hoofdstad voor de gemiddelde Nederlander. De Amsterdammers missen de reuring nu de stad in lockdown zit, terwijl zij voor de coronacrisis juist klaagden over de drukte door het toerisme.
 
Voorheen waren Amsterdammers vooral ontevreden over de stijging van de prijzen en de drukte door toeristen, maar nu missen zij juist de culturele activiteiten en de reuring van de stad, waardoor het imago onder bewonders daalde.
 
Populariteit onder middelgrote steden
Middelgrote steden met een historisch centrum blijven populair, terwijl voorsteden juist minder gewaardeerd worden door een gebrek aan cultuur en sport. Maastricht heeft de hoogste bewonerstevredenheid. Dit blijkt uit het Steden & Streken Merkenonderzoek van Hendrik Beerda Brand Consultancy onder 77.500 Nederlanders.
 
Van de steden met meer dan 100.000 inwoners krijgen Maastricht, Groningen en Den Bosch het hoogste rapportcijfer van de eigen inwoners. Ook bij de eerste onderzoeksmeting van tien jaar geleden scoorden deze steden hoog. 

Bureaus

Media

Economisch