Europese agrofoodclusters bundelen krachten
22-09-2011 (09:00) - Marketing
Werken met de nieuwste technologieën en met topexperts uit heel Europa, het toetsen en lanceren van innovatieve ideeën, producten en ingrediënten op Europees niveau. Negen agrofoodclusters bundelen hun krachten in de European Food Alliance. Met een gezamenlijk doel: agrofoodbedrijven de beste service en netwerkrelaties bieden vanuit heel Europa om versneld tot innovatie en groei te kunnen komen.
European Food Alliance is op initiatief van de stichting Food Valley gelanceerd bij de clusterorganisaties in Europa en met veel enthousiasme ontvangen. ‘Afgelopen jaren ervaren we een flinke stijging in het aantal vragen van bedrijven, die via clusters uit andere Europese landen bij ons binnenkomen’, aldus Roger van Hoesel, directeur stichting Food Valley. ‘Tegelijkertijd werken we in opdracht van Nederlandse bedrijven steeds vaker samen met andere Europese foodclusters. De samenwerking intensiveren en de netwerken nog meer voor elkaar open te stellen voelt dan ook als een logische stap om het Europese agrofoodbedrijfsleven te versterken.’