Food Trend rapport 2022 Thuisbezorgd.nl: we eten bewuster

19-12-2022 (16:58) - Marketing

De pizza, hamburger en kapsalon worden al jaren veelvuldig besteld in Nederland. Toch zijn er ook verschillen tussen de twaalf provincies. Zo zijn alleen in Friesland wokgerechten het populairst en is Noord-Holland uniek in haar voorliefde voor butter chicken. In Utrecht houden ze van sushi.  De gemene deler: in vrijwel alle regio’s wint de Midden-Oosterse keuken aan populariteit. Deze keuken staat, behalve in Zeeland, in de top drie van nieuwkomers.

Hoewel de meeste bestellingen in Nederland geplaatst worden tussen 17.00 en 19.00 uur ‘s avonds, beperken de momenten waarop we bestellen zich niet tot ontbijt, lunch en diner. In Groningen, Friesland en Zuid-Holland worden in verhouding de meeste bestellingen ‘s nachts geplaatst. 

Bewuster eten

Het merendeel (62%) van de Nederlanders zegt het afgelopen jaar hun eetgewoonten te hebben aangepast omwille van hun gezondheid. Inwoners van Overijssel steken hier met 70% zelfs flink bovenuit. Daarnaast geeft 40% aan juist bewuster te zijn gaan eten te omdat dit beter is voor het milieu. Flexitarische, vegetarische en vegan diëten winnen dan ook nog steeds aan populariteit. In het hele land waren bijna 1 op de 7 bestellingen het afgelopen jaar veganistisch of vegetarisch. De pizza blijft een all-time classic, ook voor liefhebbers van vega en vegan. Maar ook vega sushi ziujn het afgelopen jaar massaal besteld.
 

Over het Food Trend Rapport 2022

Het Food Trends Rapport 2022 van Thuisbezorgd.nl is hier te downloaden. Dit rapport geeft onder andere inzicht in landelijke en regionale bestellingen in Nederland, de klanten van Thuisbezorgd.nl en een voorspelling van de Food Trends voor 2023. Het onderzoek is gebaseerd op interne data van Thuisbezorgd.nl, surveyonderzoek onder 1.000 Nederlanders uitgevoerd door onderzoeksbureau iVox en internationaal consumer trend forecast onderzoek van WGSN in opdracht van Just Eat Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl.


Bureaus

Media

Economisch