MuseumDepotShop maakt doorstart

MuseumDepotShop maakt doorstart

11-01-2023 (21:02) - Marketing

MuseumDepotShop.nl, het platform waar musea hun ontzamelde objecten kunnen aanbieden aan het publiek, gaat op 20 januari 2023 weer open. De curator heeft hierover in november overeenstemming bereikt met de oud-directeur Jeroen Harinck en de Operations Manager Alexandra van Strien-De Groot. 

Jeroen Harinck: "MuseumDepotShop was en is een uniek platform waar musea ontzamelde objecten kunnen verkopen omdat deze niet meer in het verzamelbeleid van dat museum passen. Zodoende krijgen deze objecten, na een zeer zorgvuldige afstotingprocedure te hebben doorlopen, een tweede leven bij mensen thuis. De slogan van MuseumDepotShop is daarom ook: Haal het museum in huis."

Curator Edward van Lent: "De toekomst van MuseumDepotShop is in goede handen bij Jeroen en Alexandra. Beiden kennen de markt goed en beide kennen de uitdaging die voor hen ligt. Zij zullen zoveel mogelijk de bestaande klanten willen blijven bedienen en de musea willen ontzorgen. Vandaar dat ook het detacheringsonderdeel Museumspecialisten.nl is overgenomen zodat musea die behoefte hebben aan specifieke kennis op het gebied van ontzamelen, een beroep kunnen doen op MuseumDepotShop."

Toekomstplannen 

MuseumDepotShop werkt met vaste prijzen en hoewel dat veel zekerheid geeft voor de koper, miste het platform de mogelijkheid om zeer speciale werken aan te bieden via een veiling. MuseumDepotShop gaat daarom samenwerken met het Venduehuis in Den Haag waardoor er een unieke mix komt van een webshop met vaste prijzen enerzijds en een mogelijkheid tot veiling anderzijds.  


Bureaus

Media

Economisch