Swatch en Tate Gallery brengen kunstzinnige horloges uit

Swatch en Tate Gallery brengen kunstzinnige horloges uit

22-03-2024 (14:19) - Marketing

Swatch kondigt een samenwerking aan met de Tate Gallery. De samenwerking bestaat uit een collectie van horloges die geïnspireerd zijn op werken uit deze musea. Het horlogemerk probeert via de Swatch Art Journey kunst naar een breder publiek te brengen.

De samenwerking vertegenwoordigt een reis door de tijd, het genre en zelfexpressie. De iconische kunstenaars en unieke werken die gekozen zijn voor de collectie van dit jaar weerspiegelen de grensverleggende, innovatieve, positieve uitdaging en ‘joie de vivre’, waar Swatch bekend om staat.

Getalenteerde kunstenaars

Deze bijzondere collectie is in samenwerking met zeven getalenteerde kunstenaars, elk met hun eigen unieke stijl en visie. JMW Turner, die vaak wordt beschouwd als 'de vader van de moderne kunst', brengt zijn karakteristieke stijl voor kleur en beweging naar de collectie. Marc Chagall, een pionier van het vroege modernisme, staat bekend om zijn levendige en chaotische composities.

Joan Miró, een meester van de abstractie, laat zijn Catalaanse erfgoed zien door middel van felle kleuren en speelse vormen. Fernand Léger's gedurfde en simplistische stijl geeft de horloges een eigentijdse uitstraling, terwijl Henri Matisse zijn kenmerkende levendigheid en innovatie toevoegt met zijn gebruik van kleur en techniek.

Wilhelmina Barns-Graham wordt gerespecteerd om haar rijke kleurenpalet en vloeiende penseelstreken, terwijl Louise Bourgeois's werk symbolische spiralen bevat die een gevoel van positieve energie en bevrijding uitstralen. Voor meer informatie over deze horloges klik hier voor het lookbook van Swatch.

 


Bureaus

Media

Economisch