Westland Kaas neemt het merk 'Kees' over met nieuwe variant op kaas

25-01-2023 (12:17) - Marketing

Westland Kaas neemt het merk ‘Kees’ over en voegt hiermee een deels plantaardige variant op kaas aan haar portfolio toe. Deze overname past goed bij de ondernemersgeest, creativiteit en eigenzinnige manier van zakendoen die Westland als familiebedrijf kenmerkt.

Westland is voortdurend op zoek naar manieren om de smaak en receptuur van haar ambachtelijke kazen te verfijnen. Zo creëerde zij met Maaslander de eerste zoutarme kaas en staan vakmanschap en vindingrijkheid centraal in de zoektocht naar de bekroonde smaak van Old Amsterdam. Old Amsterdam 48+ en Old Amsterdam Geit behaalden in deze maand de hoogst mogelijk score bij de Duitse DLG Awards; een prestatie die goed was voor een gouden DLG-Award. Tijdens de Superior Taste Awards vielen meerdere varianten van Old Amsterdam kort geleden ook in de prijzen.

De samenwerking met Those Vegan Cowboys, waarin vegan alternatieven voor kaas worden ontwikkeld, past ook in deze traditie van creativiteit en vernieuwing. Met ‘Kees’ voegt Westland Kaas een bijzonder merk - een variant op kaas met een uniek recept - aan haar aanbod toe. ‘Kees’ heeft een speciale receptuur en is gemaakt van magere koemelk. Het procedé is vergelijkbaar met dat van het maken van Goudse kaas. Alleen zijn bij ‘Kees’ de zuivelvetten vervangen door plantaardige oliën die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren. Hiermee is ‘Kees’ een variant op kaas die deels plantaardig is, 50% minder verzadigde vetten bevat.

“We kunnen verrijken met ‘Kees’,” vertelt Ronald van Zetten, CEO a.i. van Westland Kaas. “Bij Westland hebben we een passie voor ondernemerschap, gericht op het steeds verbeteren van de smaak en receptuur van onze producten. Deze overname brengt ons opnieuw dichter bij onze missie, waarbij we het leven beter willen laten smaken, door zo veel mogelijk mensen te laten genieten van de lekkerste kaas op een duurzame manier.”

Marc van Wanroij, mede-oprichter van Keesmakers: “Ik ben blij dat het merk Kees in goede handen is bij Westland Kaas en heb er vertrouwen in dat Kees op deze manier voor consumenten beschikbaar blijft.” 


Bureaus

Media

Economisch