Wibra opent eerste winkel in Frankrijk

Wibra opent eerste winkel in Frankrijk

23-10-2024 (12:51) - Marketing

Na de mijlpaal van het 300e filiaal in Nederland, opent Wibra nu ook de eerste Franse winkel in Lambersart (Lille). Bewoners kunnen hier terecht voor meer dan 500 m² aan Wibra-shopplezier.

Onder grote publieke belangstelling werd het lintje ‘officieel’ doorgeknipt door Country Manager Claudine Nachtergaele en winkelmanager Nathalie Carree. Van woensdag 23 oktober tot en met zaterdag 26 oktober ontvangen alle klanten een gratis exclusieve Wibra-emmer en 20% korting op al hun aankopen.

De uitbreiding naar Frankrijk is een logische stap voor Wibra, gezien het succes van de keten in het Franstalige deel van België. Analyses wijzen uit dat er een duidelijke markt is voor het Wibra-concept in Frankrijk. De logistieke ondersteuning vanuit België maakt de start in Noord-Frankrijk bovendien efficiënt en kosteneffectief.

Campagne

In aanloop naar de opening werd in de regio Lille de ludieke campagne ‘Qu’est-ce qui se cache derrière Wibra ?’ (Wat gaat er schuil achter Wibra?’) gelanceerd. Om de nieuwsgierigheid van de lokale inwoners te wekken, werden er rode Wibra-fietsen ingezet met kijkdozen. Voorbijgangers konden bij de winkel alvast een glimp opvangen van het assortiment door middel van speciale kijkgaten.

Daarnaast werd de opening extra onder de aandacht gebracht door middel van actieve flyeracties en de inzet van digital out of home.


Bureaus

Media

Economisch