Bert Huisjes stopt als hoofdredacteur WNL. Arendo Joustra blijft aan als (tijdelijk) hoofdredacteur

Bert Huisjes stopt als hoofdredacteur WNL. Arendo Joustra blijft aan als (tijdelijk) hoofdredacteur

14-09-2024 (15:38) - Media

Aanleiding voor het vertrek van Huiskes als hoofdredacteur is volgens de raad van toezicht “té directieve stijl en soms horkerige manier van leidinggeven”. De raad van toezicht van WNL stelt na onafhankelijk onderzoek naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag binnen WNL “geen juridisch verwijtbaar grensoverschrijdend gedrag” van Huisjes te zien. 

Het AD publiceerde eerder dit jaar over ongewenst gedrag van bestuurder en hoofdredacteur Huisjes. Dat was voor de raad van toezicht aanleiding om een onderzoek in te stellen. Huisjes zette gedurende de loop van het onderzoek een stap opzij.

Bij de omroep worden de komende tijd veranderingen doorgevoerd “om van WNL een inspirerend omroepbedrijf te maken waar iedereen zich veilig en gewaardeerd voelt”, aldus de RvT.

Zijn functie van bestuurder krijgt hij nu wel terug. Huisjes gaat zich binnen het bestuur toeleggen op de werkzaamheden die nodig zijn in de aanloop naar de verlenging van de omroepvergunning. Het zakelijk en inhoudelijk bestuur van de omroep ligt in handen van twee andere bestuurders.

Voor het inhoudelijk bestuur van de omroep is Arendo Joustra toegetreden. Hij was in augustus al bij de omroep begonnen als tijdelijke hoofdredacteur en blijft dat voorlopig doen.

 


Villamedia

Bureaus

Marketing

Economisch