Bindinc. koopt Gids.tv en bereikt 8 miljoen Nederlandse kijkers

27-11-2023 (13:00) - Media

Bindinc. koopt Gids.tv, een uitbreiding die aansluit bij de missie van het mediabedrijf uit Hilversum: het verbinden van videocontent met kijkers.

Met de acquisitie groeit het bereik van Bindinc. naar 8 miljoen unieke bezoekers. Allemaal Nederlandse consumenten, op zoek naar iets interessants om te kijken op televisie of de streamingdiensten. Bindinc. neemt Gids.tv over van Kompas Publishing.

Digitale gidssegment compleet

Gabrielle de Jong, CEO van Bindinc., “De aankoop van Gids.tv biedt Bindinc. de kans om samen met onze bestaande platforms TVgids.nl en Binge.nl het gidssegment in Nederland te beheersen. Met deze stap halen wij sneller onze groeidoelstellingen in digitaal bereik en advertentie-inkomsten. De acquisitie zorgt daarnaast ook voor een belangrijke toevoeging aan de data die de basis vormt voor onze insights voor videobedrijven en adverteerders.”

Versterking advertising en inzichten

De aankoop van Gids.tv, waaronder ook de aanverwante apps en social kanalen, versterkt de positie van Bindinc. op de advertentiemarkt. Bindinc. groeit op het gebied van native en programmatic advertising en adverteerders krijgen extra opties op het gebied van video advertising. Het grote verzamelde bereik van onze platforms levert unieke data op over de interesses, kijkvoorkeuren en doelgroepen van Ned 


Bureaus

Marketing

Economisch