Mediahuis versterkt positie in property technology markt met investering in Smooved

18-04-2023 (12:15) - Media

Europese mediagroep Mediahuis investeert in het Belgische Smooved, een PropTech scale-up die met innovatieve softwareoplossingen vastgoedmakelaars helpt hun klanttevredenheid te verhogen en zo meer verkoopmandaten te genereren.

De groei-investering van Mediahuis moet de activiteiten van Smooved in de Belgische markt verder uitbreiden en de voorbereiding op internationalisering van het bedrijf ondersteunen. Met de investering in Smooved zet Mediahuis een verdere stap in de PropTech-markt.

Het bedrijf werd in 2019 in Brussel opgericht door drie jonge ondernemers en heeft een indrukwekkend groeitraject afgelegd. Smooved heeft momenteel 20 medewerkers in dienst, waarmee het 1 op de 5 Belgische transacties ondersteunt. Smooved heeft partnerships met de grootste vastgoedmakelaarsgroepen in het land, waaronder Dewaele, Heylen Vastgoed, Immo Francois, Hillewaere, Century 21 en Living Stone. Smooved zal de investering van Mediahuis gebruiken om de ontwikkeling van haar dienstverlening in België te versnellen en in parallel zich voor te bereiden op de internationale expansie van het bedrijf.

Patrick de Wachter, Business Development Director bij Mediahuis Marketplaces: : “Binnen Mediahuis Marketplaces geloven we erg in het groeipotentieel van de PropTech-markt in Europa. Smooved heeft de ideale set van producten en dienstverlening om in deze markt een essentiële speler te worden. De combinatie van hun aanbod om zowel de consument als de makelaar te ontzorgen , samen met de mogelijkheid om erg waardevolle verkoopmandaten aan te leveren aan de makelaars, plaatst hen in de ideale positie. Bovendien geloven we erg in het sterke en gedreven team van Smooved om dit waar te maken.”

Nathan Coox, CEO en co-founder van Smooved: “We zijn enthousiast om samen te werken met Mediahuis, een mediareus met een sterke reputatie van investeren in en ondersteunen van innovatieve digitale bedrijven in de PropTech sector. Deze investering bevestigt onze visie en missie om de vastgoedsector te transformeren."
 


Bureaus

Marketing

Economisch