Podcast 'In de ban van Rian' over cybercharlatan Rian van Rijbroek

Podcast 'In de ban van Rian' over cybercharlatan Rian van Rijbroek

19-07-2022 (15:41) - Media

Hoe kan het dat iemand die op de nationale televisie door de mand viel toch een van de meest invloedrijke multimiljonairs van Nederland in haar zak heeft?
 
In de nieuwe podcastserie 'In de ban van Rian' onderzoekt journalist Angelique Kunst de drijfveren en werkwijze van zelfverklaard cyberdeskundige Rian van Rijbroek. De bevindingen zijn onthutsend: de werkwijze van Van Rijbroek leidt tot het verval van een van Nederlands meest succesvolle ondernemers, en zijn bedrijven. ‘In de ban van Rian’ is vanaf zaterdag 23 juli te horen bij Tubantia, AD, de regionale titels en alle gangbare podcast-apps.
 

Over Rian van Rijbroek

Onderzoeksjournalist Angelique Kunst (Tubantia) schrijft al drie jaar over 'cybercharlatan' Rian van Rijbroek en haar bekendste slachtoffer: ondernemer Gerard Sanderink, eigenaar van Nederlands belangrijkste IT-bedrijf Centric. Onder Van Rijbroeks invloed dreigt zijn bedrijvenimperium kapot te gaan. Ze is een vrouw met vele gedaanten: van FIOD-specialist tot fotomodel en van superhacker tot geheim agent. Maar wie is ze nou echt? Waarom doet ze wat ze doet en hoe kan ze al jaren zoveel mensen misleiden? In de onthullende podcast 'In de ban van Rian' zoekt Angelique het antwoord op die vragen.
 
In haar zoektocht naar de werkelijke persoon achter Rian van Rijbroek spreekt Kunst met allerlei betrokkenen, zoals oud-klasgenoot Annemieke van der Aa, voormalig inlichtingendienstofficier Liesbeth Holterman en Volkskrantjournalisten Huib Modderkolk en Laurens Verhagen. Psycholoog Martin Appelo maakt een karakterprofiel van Van Rijbroek. En Kunst spitte honderden e-mails, appjes, opgenomen telefoongesprekken en andere documenten door. In de podcast zijn nooit eerder gedeelde passages te horen.
 
Fotocredits: Emiel Muijderman

Bureaus

Marketing

Economisch