Save the Children lanceert Keuringsdienst van Praatjes en Stemwijzer

Save the Children lanceert Keuringsdienst van Praatjes en Stemwijzer

03-11-2023 (10:25) - Media

Save the Children lanceert de Keuringsdienst van Praatjes en een eigen stemwijzer. Hiermee roept de organisatie alle kiezers om op te komen voor kinderen op 22 november.

De verkiezingen komen eraan en ondanks dat kinderen zelf niet mogen stemmen heeft de keuze van de kiezer enorm veel invloed op hun toekomst. Klimaat, geldzorgen, asiel en migratie zijn grote thema’s in het leven van kinderen in Nederland. 

Betrekken van kinderen 

Steeds meer kinderen geven aan dat ze stress ervaren vanwege klimaatveranderingen, kinderen in AZC’s verhuizen gemiddeld acht keer per jaar en vaak beginnen kinderen van ouders met geldzorgen hun leven al met een achterstand. Jeugdreporters Jade en Rens gingen in gesprek met experts en politici over de onderwerpen klimaat, geldzorgen en asiel & migratie. Tijdens de videoserie Keuringsdienst van Praatjes worden politici van de ChristenUnie, GroenLinks-PvdA, SP, Volt, Denk en VVD aan de tand gevoeld over hoe zij kinderrechten terug laten komen in hun partijprogramma's de komende verkiezingen.

Kindvriendelijk stemmen 

Naast de Keuringsdienst van Praatjes lanceert Save the Children haar eigen stemwijzer, die een overzicht biedt van politieke partijen en hoe kindvriendelijk hun partijprogramma's zijn. In deze stemwijzer zijn er 13 politieke partijen op een rij gezet en onderzocht wat ze in hun partijprogramma's hebben opgenomen om kinderrechten te waarborgen. 


Bureaus

Marketing

Economisch