Spektr maakt bioscoopfilm Springtime in Amsterdam

30-05-2023 (14:23) - Media

In samenwerking met Nationale Opera & Ballet heeft Spektr een muzikale speelfilm geproduceerd: Springtime in Amsterdam. De film neemt je mee van operaklassiekers tot Jacques Brel en Wim Sonneveld.

Springtime vertelt het verhaal van vier mensen die elkaar per toeval in Amsterdam ontmoeten en een serie ontstane misverstanden tijdig moeten oplossen. Wat volgt is een muzikale reis door de stad waarin droom en werkelijkheid steeds meer door elkaar gaan lopen.

Wereld tot leven

Om de wereld van de film tot leven te laten komen zijn veel van de performances live op locatie opgenomen, uitgevoerd door het Nederlands Philharmonisch Orkest, Metropole Orkest, Dutch String Collective en het Dutch Nationale Opera Chorus. Met een ensemble cast bestaand uit Thomas Oliemans, Henk Poort, Annette Dasch, Theresa Kronthaler, Norman Reinhardt, Sunnyi Melles en Barry Atsma vormt de film een avontuurlijke combinatie van opera en cinema. Springtime in Amsterdam van Spektr gaat op 14 juni in première in Amsterdam en zal daarna te zien zijn op een selectie van festivals, cinema’s en theaters in Nederland, Duitsland en Oostenrijk.  

 


Bureaus

Marketing

Economisch