Vernieuwd Spreekbuis.nl wordt centrale 'newshub'

08-01-2019 (09:53) - Media

Spreekbuis.nl speelt in op de ontwikkelingen in het medialandschap door haar online platform te vernieuwen. De vernieuwde website gaat als centrale 'newshub' fungeren, waar lezers door middel van rss elk uur van de dag het laatste medianieuws kunnen lezen van onder meer Radio.nl en Media Courant. 


Ook het nieuws van BroadcastMagazine en Totaal TV komt binnen op het platform. Bovendien zijn de actuele kijkcijfers van SKO en de luisterscijfers van Nederland.fm nu op de site terug te vinden. Daarnaast wordt er met de Podcast Top 50 aandacht besteed aan podcasts, omdat deze steeds populairder worden onder Nederlandse luisteraars. 


Op deze manier moet de mediaprofessional meer vakinformatie en nieuws tot zich krijgen. 'Naast de broadcastindustrie zullen we komende tijd ook meer aandacht gaan schenken aan andere zaken zoals media-innovaties, branded content en mediabeleid vanuit Den Haag', vertelt Spreekbuis-uitgever Richard Otto (Tens Media).


lezer

Ook de lezer zelf gaat een prominente rol spelen op de site. Daarom zijn de reactie- en sharingmogelijkheden verbeterd. Mediaprofessionals kunnen bovendien hun stem laten horen door de deelname aan polls. Veel van deze polls zullen vervolgens gebruikt gaan worden voor nieuwsartikelen en opiniestukken. 


Ook nieuw bij Spreekbuis.nl is de Nachtwacht Award: een prijs voor radiomakers die mooie programma's maken voor nachtwerkers. 'Door bezuinigingen hebben we tegenwoordig steeds minder nachtprogramma’s op de Nederlandse radio, terwijl deze vaak een baken zijn voor alle nachtwerkers en -wakers', aldus Otto. Op de website kunnen luisteraars stemmen op hun favoriet


 


Bureaus

Marketing

Economisch