Grolsch introduceert herbruikt krat

Grolsch introduceert herbruikt krat

19-04-2023 (15:30) - Sustainable

Grolsch introduceert, voor het eerst sinds 2007, hun ‘niet-zo-nieuwe’ Grolsch krat: een nieuw krat gemaakt van oude kratten.

De nieuwe kratten stromen vanaf vandaag gefaseerd in de markt. Omdat de oude kratten gerecycled worden, kan het wel enige tijd duren voor er alleen nog maar nieuwe kratten in de winkels te vinden zijn. De nieuwe en de oude kratten bevatten dezelfde 30cl fles met daarin het vertrouwde Grolsch Premium Pilsner.

Gericht op de toekomst

Joost Nawijn, Packaging Material Development Specialist bij Grolsch vertelt: “We hebben het krat niet alleen een nieuw, fris design gegeven, maar ook ingericht op de toekomst. Zo hebben we ribbels en reliëf toegevoegd, zodat stickers makkelijk te verwijderen zijn en de kratten langer mooi blijven. En het mooiste: de nieuwe kratten zijn voor 98% gemaakt van oude kratten.” 

Klimaatneutraal

Susan Ladrak, Sustainability Manager bij Grolsch, vertelt: “We vinden het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere, groenere en circulaire wereld. Dat ziet de consument onder andere terug in onze ‘niet-zo-nieuwe’ kratten, onze TopClip en andere duurzame verpakkingen. Maar achter de schermen gebeurt er nog veel meer. Zo zijn we in 2022 overgestapt naar de duurzame warmte van Twence. Dat zorgt ervoor dat onze CO2 emissie met 72% vermindert. Die besparing staat gelijk aan de uitstoot van 1800 huishoudens. En dankzij al die inspanningen komen we steeds dichterbij onze doelstelling om volledig klimaatneutraal te worden.”