Appen met Brenda Waegemaekers van Dawn over de 'ongewone' creatieve driehoek

Appen met Brenda Waegemaekers van Dawn over de 'ongewone' creatieve driehoek

23-08-2024 (07:00) - Appen met

Dawn gooit het roer om. Het Amsterdamse bureau kiest voor een vernieuwde aanpak met de introductie van een creatieve driehoek, wat een samensmelting betekent van design, art en copy. We appen met Brenda Waegemaekers, de gloednieuwe Creative Director of Copy, over de nieuwe succesformule, de overstap naar Dawn en meer.

Hey Brenda, top dat je even tijd hebt om te appen! Hoe bevalt je overstap van KesselsKramer naar Dawn tot nu toe?
Goed. Het voelt als een nieuw begin.

Dat past perfect bij de naam van je nieuwe bureau haha
Dat kan haast geen toeval zijn.

Waarom koos je voor een nieuw begin?
Werken in een voormalig politiekantoor is weer eens wat anders dan werken in een kerk. Ik wilde mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen als creatief. Ik ben nooit eerder onderdeel geweest van een ‘driehoek’. Dat leek me wel wat.

Welke kansen biedt deze nieuwe, enigszins ongewone, aanpak voor Dawn?
Door de lijntjes tussen art, copy en design nog korter te maken, kunnen we elke merkuitdaging vanuit meerdere hoeken bekijken én oplossen met de juiste combinatie van craft. Noem het een holistische kijk op creativiteit. Een sterk merk stopt niet bij een goede campagne, opvallende activatie of herkenbare toon en stijl. Het is de optelsom van dat alles. Juist daarom kiezen we ervoor om nog intensiever samen te werken met verschillende disciplines.

Dat klinkt veelbelovend! En heeft jullie nieuwe formule succes?
Tot nu toe mogen we niet klagen. Heb je onze laatste campagne voor Vandebron al gezien? 

Jazeker! Die zag er goed uit. Welke uitdagingen verwacht je tegen te komen met deze aanpak?
Daar kan ik kort over zijn: “tijd”. Er zouden wat meer craft-uren in een werkdag mogen zitten. Daarmee maak je uiteindelijk het verschil.

Hoe gaan jullie dat probleem tackelen?
Zoals Kyra Roest laatst tegen me zei: “Maak haast als je tijd hebt. Dan heb je tijd als je haast hebt.” Over wijze adviezen gesproken, ik krijg dit net doorgestuurd: je kunt nu ook appen met Spinoza, naast Fonk.

Kijk eens aan, je brengt mij op ideeën. Het lijkt net alsof ik in een filosofieles zit.
Sorry, Sem

Ik vond filosofie vroeger heel leuk, dus daarvoor hoef je geen sorry te zeggen
Gelukkig maar. Vrouwen zeggen sowieso vaak “sorry”. Dat vind ik jammer. Helaas moet ik wel bijna haast gaan maken. Heb je nog prangende vragen?

Ja nog eentje! Verwacht je dat andere bureau's jullie koers in de toekomst zullen volgen?
Dat zou zomaar kunnen. 'Imitation is the sincerest form of flattery.' Al hoop ik wel dat ze voor een eigen geometrische vorm kiezen.

Dat is een mooie uitspraak om mee af te sluiten! Thanks voor je tijd en antwoorden Brenda, tot de volgende. Graag gedaan.
Jij ook bedankt. Ik vond het reuzeleuk.