Appen met Jorinde Boom over de aftrap van Amsterdam Dance Event

Appen met Jorinde Boom over de aftrap van Amsterdam Dance Event

14-10-2024 (07:00) - Appen met

Over twee dagen barst het grootste clubfestival ter wereld weer los: Amsterdam Dance Event! Voordat de voetjes van de vloer gaan, appen we met Jorinde Boom, Head of Partnerships bij ADE, over kersverse samenwerkingen, talktips voor de creatieve industrie en natuurlijk haar partyplanning.

Hey Jorinde, daar ben ik weer!
Hi Sem!

Het aftellen naar ADE is nu echt begonnen, ik heb er (heel veel) zin in! Waar kijk jij persoonlijk het meeste naar uit?
Dat klopt, nog maar een paar dagen! Ik kijk uit naar het gehele programma maar vanuit mijn rol gezien natuurlijk het meest naar alle partner activaties. Hier werkt het partnershipsteam het hele jaar naar toe, dus het is te gek om te zien hoe dit tijdens ADE tot leven komt. Heb jij al iets leuks op je ADE planning?

Toevallig wel. Naast vele talks, ga ik op zaterdag naar Overbruggen in het Muziekgebouw.
Goede keuze! Overbruggen is top.

Jij en je team hebben afgelopen jaar dus niet stil gezeten. Hoeveel merken zijn dit jaar ADE-partner geworden?
Klopt helemaal! Wij hebben dit jaar zo’n 70 partners. Dit gaat om samenwerkingen met bekende consumenten merken zoals Heineken, G-Star en Spotify tot aan collabs met gevestigde brands in de muziekindustrie zoals Armada Music of bijvoorbeeld gear partijen als AlphaTheta/Pioneer DJ.

Dat zijn niet de minste namen. Welke samenwerking had jij absoluut niet verwacht?
Leuke vraag. Ik ben heel blij met de nieuwe samenwerkingen met (o.a.) TrainMore, Dyson en STOX. Met TrainMore bieden we aan alle ADE Pro Pass houders gratis sporten aan in de TrainMore gyms van 16 t/m 20 oktober. Het doel van deze activatie is het bijdragen aan het welzijn van de conferentie bezoeker in de intensieve ADE week. Daarnaast geven ze ook nog een tof feest voor een breder publiek en hun members.

Cool, ik trek m'n sportkleding alvast aan! Wat heeft ADE dit jaar in petto voor de creatieve industrie?
Dat is teveel om op te noemen :) Maar ik denk dat vooral de ‘Essential Insider Knowlegde Sessions’ heel interessant zijn. Hier zullen verschillende sociale platformen unieke inzichten geven in bijvoorbeeld cases en/of de werking van het platform. Dit zal onder andere door Twitch, SoundCloud, Tunecore en Bandcamp worden gedaan.

Staat genoteerd! Kunnen creatieven, naast de talks, nog uit kijken naar andere dingen tijdens ADE?
We hebben dit jaar vijf heel bijzondere opening events die onder het ADE Arts & Culture programma vallen. Zoals in de Melkweg: 50 Years of J Dilla en in het Van Gogh Museum een unieke performance van Eefje de Visser. En natuurlijk het opening event met Heineken in The Loft - A'DAM Tower Amsterdam.

Voor jonge creatieven hebben we dit jaar iets heel bijzonders opgezet met onze partner Jägermeister. Zij stellen een fund beschikbaar van €100.000,- voor talent die hun ideeën kunnen pitchen om de nachtcultuur te verreiken. Via deze link kun je meer informatie vinden.

Is het de eerste keer dat jullie dit organiseren?
Het is niet de eerste keer, Jägermeister is al langer betrokken bij het stimuleren van nachtcultuur, ook door middel van dit fund. Dit jaar is het nieuw dat jong talent zich kan aanmelden om op persoonlijk niveau te worden geholpen met hoe je dit fund en andere subsidies het beste kan aanschrijven. Zo hopen we de deelnemers de juiste handvatten te geven om ze verder te helpen op hun creatieve pad.

Ben benieuwd naar alle creatieve ideeën!
Wij ook! :)

Jullie hebben een dag speciaal in het teken van sustainability: ADE Green. Wat kunnen we van deze dag verwachten?
ADE Green is elk jaar weer een belangrijke pijler in ons programma. Het vindt plaats op vrijdag 18 oktober in de Felix Meritis en hier delen wij kennis met de muziek- en evenementen industrie over duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Wat hierbij interessant kan zijn is de ‘Meet the Experts - Sustainability & Social Change Speed-dates’. Hier kan men met 10+ industrie experts spreken om deskundig en persoonlijk advies te krijgen.

Dan rest mij nog één vraag: pak je zelf ook nog een feestje mee tussen alle het harde werken door?
Zeker weten! Work hard, play hard. Ik ga zelf sowieso naar Dusty Cabinets presents 5 GATE TEMPLE en ook Overbruggen, dus wie weet zien we elkaar daar. En ik hoop ook nog even bij KI/KI te kunnen kijken in de Bajes. Can't wait!

Kijk eens aan! Hopelijk zie ik je daar. Thanks voor je tijd en antwoorden, Jorinde! Ik vond het leuk.
Graag gedaan en bedankt voor de leuke vragen. Tot over een paar dagen op ADE!