Appen met Julian Hoogendoorn

25-11-2021 (15:29) - Appen met

Ben jij creatief en zou je graag je creativiteit eens pro deo inzetten? Dat kan bij De Nieuwe Gevers. Een platform dat met een enorme database aan vrijwilligers ironisch genoeg nog wel wat naamsbekendheid kan gebruiken. Door te focusen op projectmatig de energie en skills in te zetten voor het goede doel, lukt het succesvol projecten af te ronden, zegt founder Julian Hoogendoorn.
 
WhatsApp-status
 
Hi Julian! Anne van FONK hier. Zit je klaar voor een app gesprek?
Hey Anne! Zeker, kom maar door!

Als eerste: De Nieuwe Gevers! Een heel tof concept, maar hoe kan het dat ik het nog niet ken?
Haha goede vraag. Waarschijnlijk omdat skills geven voor veel mensen ook nieuw is. Vandaar de naam ;)
Stiekem zijn we de afgelopen jaren ook drukker bezig geweest met het verbeteren van ons concept dan het generen van bekendheid. Maar daar gaat nu verandering in komen

Tof! Ja want met zoveel mensen in de digitale en creatieve wereld in dienst zou je toch verwachten dat jullie het meest bekende platform zijn voor creatieve dienstverlening ;)
Voor de lezer: kun je vertellen wat De Nieuwe Gevers doen en waarom?

Helemaal eens!
De Nieuwe Gevers is nieuw type donatie platform, bij ons kunnen mensen wat anders geven dan geld. Ze kunnen hun kennis en ervaring doneren aan goede doelen die hun skills goed kunnen gebruiken! Veel maatschappelijke organisaties kunnen niet samenwerken met talentvolle mensen omdat ze weinig budget hebben. Enorm zonde als je het ons vraagt, want er zijn super veel professionals die graag met hun skills impact willen maken. Daarom dachten wij: laten we ze aan elkaar koppelen.

Echt een heel goed idee!
En dat gaat goed he? Hoeveel klanten hebben jullie inmiddels kunnen helpen?

Zeker! Op het moment helpen we meer dan 150 maatschappelijke organisaties verder met hun marketing, design, strategie, branding, digital marketing, HR, etc. Elke maand komen er zo 50 tot 100 nieuwe challenges online!
Aan de andere kant van het platform hebben zich sinds de start zo’n 3000 professionals zich aangesloten. Super tof om te zien hoeveel mensen graag hun steentje willen bijdragen.

Zeker!
Zijn er nog dingen waar je tegen aanloopt met het platform? Dat je misschien denkt: Als mensen betaald zouden worden hiervoor zou het anders lopen? Het klinkt toch redelijk vrijblijvend, zo werken op vrijwillige basis...

Haha zeker, uitdagingen genoeg ;) Komt toch veel bij kijken om dit op grotere schaal mogelijk te maken.

Kan ik mij zeker voorstellen
We proberen een beetje weg te blijven van het ‘traditionele vrijwilligerswerk’. Hier zie je vooral vacatures met lange commitment, voor veel uren per week. Wij geloven meer in projectmatig vrijwilligerswerk met een flexibel karakter. Je helpt tijdelijk mee. Projecten hebben een kop en staart, waardoor mensen van te voren veel beter weten waar ze ‘ja’ tegen zeggen. Hierdoor ze je ook dat projecten met succes worden afgerond.

Nice
En dan kan een concept dus wel in zijn geheel consistent doorgezet worden?
Zeker! Veel professionals werken tijdelijk mee en nemen dan het stokje over van elkaar. Op deze manier wordt een organisatie heel het jaar door continu ondersteund door een team van vakmensen!

Tof! En wat kunnen mensen nu doen als ze nu denken: 'hey, wat leuk! daar wil ik ook aan meehelpen'?
Dan kunnen ze even naar www.denieuwegevers.nl gaan! Daar kan je gemakkelijk aanmelden en vind je alle openstaande projecten. Er zijn deze maand weer veel mooie goede doelen bijgekomen, dus ze zijn meer dan welkom :)

Leuk! Heel veel sterkte nog in ieder geval
En bedankt voor je tijd natuurlijk Julian :)

Thanks Anne! Geen probleem :) Leuk dat we even konden babbelen. Jij ook een fijne week.

Dankjewel!