Appen met Miles Momoh

03-02-2022 (16:42) - Appen met

Real Talks, een samenwerking van jongerenplatform RA*W en The Student Hotel, komt met een derde editie over de eewige zoektocht naar de work-life balance. Na eerdere edities over stereotypering en genderongelijkheid wordt er wederom een actueel onderwerp aangesneden tijdens #3 van Real Talks. FONK sprak met Miles Momoh, Cultural Strategist bij hammerfest en board member bij RA*W over de urgentie van dit onderwerp tijdens coronatijd.
 
WhatsApp-status: Available
 
Hey Miles ben je ready?
Yes yes!

Top
Real Talks (hele goeie naam trouwens) is terug van weggeweest
Wat heeft jullie als RA*W überhaupt geïnspireerd hier ooit mee te beginnen?

Sterke naam he! Na BLM was er een grote shift gaande in de industrie. Bedrijven spraken over het aanpassen van processen, teams en werkmethodes, wij kregen echter wel terug vanuit onze commnunity dat er eigenlijk weinig echt veranderde. Dus wat dachten wij, laten we het belangrijke (schurende) topics weer terug op de agenda's krijgen door jong en oud met elkaar in gesprek te laten gaan. Leren, vragen en luisteren daar geloven wij in!

Tof
Ja want het is dus wel echt voor jong én oud he? Dat is met de samenwerking van een jongerenplatform als RA*W en The Student Hotel misschien niet gelijk duidelijk

Jawel hoor. The Student Hotel heeft als missie om altijd te blijven leren en nieuwsgierig te blijven. Wij zagen hier een duidelijke match met de missie van Real Talks. Door de samenwerking met verschillende locaties van The Student Hotel kunnen we ook buiten Amsterdam het gesprek faciliteren. Want schrik niet reclame industrie! Er is ook veel creatief (jong) talent buiten de Amsterdamse bubbel.

Hahaha
Juist
Wat betreft het onderwerp van deze derde editie: work-life balance is natuurlijk een hot topic door de pandemie
Is het specifiek relevant in de reclame industrie op dit moment? Hoe kijk je zelf naar hoe de cultuur is rondom ruimte nemen voor mental health bijvoorbeeld?

Goede vraag. Work-life balance is denk ik een probleem in verschillende sectoren. Als wij onze community vragen naar hoe het met ze gaat zeggen ze allemaal dat het goed gaat, maar ook altijd dat ze heel druk zijn. Stel je ook eens voor: je start vers bij een bureau, nieuwe collega's, spannende projecten/klanten maar je werkt vanaf thuis. Je laptop is altijd in de buurt, de plek waar je werkt is ook de plek waar je tot rust zou moeten komen. Het is een groot grijs gebied aan het worden, dit zorgt voor stress (zeker bij jong talent en starters).

logisch natuurlijk
Jullie hebben een leuke groep mensen bij elkaar gezocht voor het panel
Wat hoop je dat er veranderd kan worden aan de hand van het event? Dat mensen zich empowered voelen om aan te geven waar ze behoefte aan hebben?

Wij zeggen niet de oplossing te hebben na het event, maar hopen wel het gesprek weer nieuw leven in te blazen. Als jong talent zich in zijn kracht voelt om zich uit te spreken over zijn situatie tegen zijn leidinggevende en leidinggevenden meer inzicht krijgen in de problemen van jong talent is voor ons de avond geslaagd.

Ja precies
En het is natuurlijk super fijn om het gesprek inderdaad te normaliseren
Tot slot: heb je misschien zelf nog tips aan jonge mensen wat betreft work-life balance? Wat helpt jou zelf om je werk leuk te houden?

Mijn tip zou zijn om goed voor jezelf bij te houden waar je tegen aan loopt, zo kan je (als je je hier comfortabel bij voelt) het gesprek met je leidinggevende goed voorbereid aan gaan. Dit gaat natuurlijk wel hand in hand met dat de organisaties een veilige plek creëren om dit gesprek aan te gaan.

Ja precies, dat is wel een voorwaarde
Dus het niet opkroppen ook bedoel je?

Dat maakt het zwaarder, maar dit is natuurlijk wel vanuit mij persoonlijk geredeneerd.

Uiteraard
Dankjewel voor je tijd Miles! En heel veel plezier met Real Talks

Owja nog een kleine toevoeging. Voor alle organisaties of personen met invloed die meelezen. Zorg ervoor dat de persoonlijke begeleiding voor jong talent ook echt zo is als in je vacatures online staat. Want " if you talk the talk, you gotta walk the walk".
thanks voor het interview, leuk!
___________________________
 
Wil jij er nou ook bij zijn? Tickets kosten €5,- op eventbrite en is online en offline bij te wonen op 15 februari.