WhatsAppen met Bo The over Generation Z

22-09-2022 (17:25) - Appen met

Marketing agency Boomerang heeft er een nieuwe onderneming bij die de mogelijkheid biedt voor content creators binnen de volgende generatie om ervaring op te doen binnen de creatieve industrie: Boomerang FT (Future Talent). We spraken Bo The, CEO van Boomerang, over deze nieuwe stap en GenZ.

Status: beschikbaar

Hoi Bo! Angela van Fonk hier. Ben je er klaar voor? 
Jazeker! 

Top! Drukke dag vandaag? 
De lancering was gisteren, maar het zijn zeker drukke dagen. Vooral voor Renee van den Oetelaar, aangezien zij Boomerang FT runt. We hebben er een bewust een aparte afdeling van gemaakt, zodat deze afdeling echt op haar eigen manier kan werken. De eerste FTs hebben hun eerste werkdag al gehad!

Wat goed! Hoeveel FTs zijn er inmiddels als freelancer aangenomen?
Het gaat echt heel hard. We hebben al meer dan 100 aanmeldingen sinds gisteren. Uiteraard moeten we hier nog een selectie maken, maar we hebben al een poule van circa 20 FT's. Wij zien het overigens meer als bijbaan, en niet als freelancer.

Dat is een goed teken! Maar je moet wel een KvK-nummer hebben, of kunnen mensen ook voor jullie werken op loondienst-basis? Ik vond het zelf wel opvallend in het persbericht te lezen dat het om een freelance-platform gaat, want dat is natuurlijk een beweging die aan het groeien is.
Nee, je hoeft geen KVK-nummer te hebben. Je kunt je inderdaad via het YoungOnes-platform aanmelden. Een btw-nummer heb je wel nodig, maar die kun je gratis opvragen bij de Belastingdienst. Dit is precies onze samenwerking met YoungOnes. Daar kunnen FT's hun uren indienen en zo krijgen ze ook uitbetaald.

Handig, zo'n samenwerking! Hoe kwam het concept naar boven? Jullie hebben natuurlijk marktonderzoek gedaan naar de ambities en behoeften van Generatie Z, of merkten jullie zelf dat er groeiende behoefte ontstond?
Nou, wij zien een echt een nieuwe generatie content makers. Mensen die met enkel hun telefoon allerlei skills ontwikkelen. Copywriting, storytelling, acteren fotograferen, edited, design, special effects etc. Deze groep willen we een platform bieden om hun skills ook voor klanten in te zetten.

Cool! Ja, dat is inderdaad zo. Veel autodidact, ook (lang leve YouTube-tutorials!). Jullie chief Creative Officer Eldin Fetahovic zei: "Inmiddels zijn jonge contentmakers de grote concurrent geworden van traditionele agencies. Als we relevant willen blijven, moeten we met deze groep samenwerken als het gaat om het produceren, creëren en uiteindelijk consumeren van de content". Dat is nu precies wat jullie doen natuurlijk. In welke vorm vindt die concurrentie plaats? Wat bieden de jonge contentmakers, wat de traditionele agencies missen?
Ik denk dat het het de concurrenten van morgen zijn. Influencers/content creators begeven zich al wel op enigszins in dezelfde markt als agencies. Echter nog niet op grote schaal. Wij denken wel dat dit gaat toenemen. Bovendien is deze groep ook interessant vanuit recruitmentperpectief. Als je ziet wat sommigen met hun telefoon kunnen maken, dan ben ik zeer benieuwd wat ze kunnen met professionele apparatuur!

Het overwegen van de voordelen en nadelen voor een klant die moet kiezen tussen een agency of individuele content creator is een interessante, inderdaad. Waar een agency misschien wat verbinding met de doelgroep mist (als de klant zich richt op jonge mensen) en minder snel kan werken (hoeft natuurlijk niet zo te zijn) dan een content creator met telefoon, daar kan een agency een content creator vaak ook juist veel leren. Hoe zorgen jullie voor die kennisuitwisseling?
We zitten natuurlijk samen op kantoor en werken ook samen op projecten. Dat betekent continu learning on the job. Daarnaast hebben we Dean Cooman als Head of Talent. Hij is de brug tussen Boomerang en Boomerang FT.

Dat klinkt gezellig! Wat voor soort klussen kunnen de FT's verwachten?
Content creator, designer copywriter, tiktokker, AR design.. eigenlijk alles wat je nu op de nieuwe mediakanalen langs ziet komen.

Leuke jobs! Wat vind jij zelf het tofste aan Boomerang FT?
We zijn als Boomerang altijd ondernemend geweest. Na de overname door Publicis waren mensen bang dat we dit zouden verliezen, echter niets is minder waar! Goede ideeën vanuit de organisatie worden nog steeds omarmd en we hebben de vrijheid om deze te realiseren. We willen ons continu blijven vernieuwen om zoals wij dat noemen "ahead of the algorithm" te blijven. Boomerang FT is hier een perfect voorbeeld van.

Het is inderdaad duidelijk dat nieuwe, goede ideeën de vrijheid hebben om ontwikkeld te worden. Zeker zoiets wat als een gat in de markt klinkt. En 'Ahead of the algorithm'', dat klinkt als een goede race! Hoe zouden jullie er als agency uitzien als je 'behind the algorithm' zou zitten, denk je?
Dan waren we Meta ;-)

Hahaha! Dat is inderdaad wel heel letterlijk 'erachter zitten'. En ben even benieuwd: Ben jij zelf meer Generatie Z of meer een Millennial?
Nou, volgens de theorie ben ik Gen X. Denk ook dat ik ongeveer de oudste van Boomerang ben, dus mijn collega's houden mij jong. En ik kreeg net een melding dat ik een BeReal moest plaatsen. Mag ik mij dan jonger voordoen?

Hahahaha. Ik denk dat BeReal vooral wil dat je jezelf niet anders voordoet dan je bent. Je hebt in ieder geval BeReal geïnstalleerd! Kunnen veel Z's en M's nog niet eens zeggen.Merk je dat je door bij Boomerang te zitten veel met nieuwe trends bezig bent, of was je dat altijd al?
Touché. Dat was ik altijd wel en denk dat dit ook de reden is dat we 14 jaar geleden Boomerang zijn begonnen.

Die eigenschap moet je natuurlijk ook wel in je hebben als je een digital agency start. Wat heb je uiteindelijk gekozen als BeReal-moment?
Met Anouk, onze Brand Manager die al mijn antwoorden checkt.
Altijd fijn! Thanks Anouk! Mooie kleuren.

 Wil je zelf nog iets leuks vertellen over Boomerang of Boomerang FT wat ik nog niet gevraagd heb?
Nou, vond het een leuk interview. Zou je graag nog in contact brengen met Renée en de FT's, uiteindelijk gaan zij het doen!

Leuk om te horen! Ja, dat kunnen we zeker ook eens doen binnenkort. En dan loopt Boomerang FT al een tijdje, dus dan is het inderdaad leuk om te vertellen hoe het dan gaat. Dankjewel voor je tijd! En de inspiratie om BeReal ook eens uit te proberen!