Mokumono genomineerd bij Coolest Dutch Brands

Mokumono genomineerd bij Coolest Dutch Brands

11-07-2024 (11:31) - Cool Brands

In 2020 was VanMoof genomineerd bij Coolest Dutch Brands. De broers Carlier veranderden de fietsmarkt voorgoed, maar hun avontuur liep uiteindelijk niet goed af.  In 2024 gaan we in de rebound met het Amsterdamse fietsmerk Mokumono. Ook de twee broers Schiller willen de fietsmarkt te veroveren met een serie fietsen die zoveel mogelijk in Nederland is geproduceerd. Hoe ze dat doen en hoe succesvol ze zijn, lees je vandaag in Fonk magazine 393.

Eén van de onderdelen waarover ze bij Mokumono goed hebben nagedacht is service. Tom Schiller: ‘We maken een paar onderdelen zelf en de rest kopen we in bij fabrikanten met een bewezen trackrecord, daarin nemen we geen risico. Er komt de komende jaren een wet vanuit de VS naar Europa waarbij je als consument een ‘right to repair’ hebt en daar gaan wij mee aan de slag. Wat we dan ook gaan doen, is dat je elk onderdeel van de fiets kan bestellen op basis van een technische tekening. Dan kan je de fiets zelf repareren of je gaat naar een dealer met die tekening. Dat is echt uniek in de fietswereld.’

Lees Fonk magazine nu met 50% korting!

Wil je het volledige verhaal lezen van Mokumono, sla dan nu je slag in onze webshop, want dankzij onze zomeractie koop je de digitale editie van Fonk magazine 393 nù met 50% korting! Bestel hier.
Toch liever Fonk magazine in print? Bestel 'm hier!

Over Coolest Dutch Brands

De redactie van Fonk Magazine selecteert ieder jaar twaalf van origine Nederlandse merken die in aanmerking komen voor de titel Coolest Dutch Brand van het Jaar. De genomineerde merken voeren, elk op hun eigen manier, duurzaamheid hoog in het vaandel. Ze zijn in het jaar van hun nominatie positief zichtbaar in de media vanwege hun (vernieuwende) product en/of dienstverlening en weten aantoonbaar een breed publiek aan zich te binden. Eerder genomineerd in 2024: Kalverliefde, Johnny Cashew, Amsterdam Made, Oyster Heaven, Mojo Maté, Stoov en vandaag Mokumono.

Partners Coolest Dutch Brands 2024: MassiveMusic, Ruwer, Dentsu Creative Amsterdam