Ocean Outdoor host halve finale Coolest Dutch Brands 2020

14-03-2021 (13:17) - Cool Brands

Ocean Outdoor zal op 14 april vanaf 1800 uur host zijn van de halve finale Coolest Dutch Brands 2020. Dan gaat de vijftig-koppige jury in een livestream beslissen welke drie brands doorgaan naar de finale die op 13 oktober vanaf 1900 uur (als het even kan live) zal gaan plaatsvinden. De 6 genomineerden die op 14 april vanuit die studio bij Ocean Outdoor gaan presenteren:


Dille & Kamille

De november-nominatie was voor Dille & Kamille. Dit bedrijf werd in 1974 opgericht door Freek Kamerling als reactie op de toenemende invloed van de wegwerpmaatschappij. Het concept van het merk is nu relevanter dan ooit. 


Fairphone

De december-nominatie bij Coolest Dutch Brands 2020 was Fairphone. Dit merk wil laten zien dat de wereld verbeteren, echt de moeite waard is. Met de modulaire smartphone wil het merk laten zien dat een smartphone mooi, duurzaam, ethisch verantwoord èn van goede kwaliteit kan zijn. Die boodschap slaat aan en dat verdiende een nominatie voor Coolest Dutch Brands 2020.
 

Fairf

Het begon met een studentenproject in een favela in Rio de Janeiro en is inmiddels uitgegroeid tot een vrolijk, duurzaam verfmerk: fairf. Een bijzonder Nederlands product in een competitieve markt. De broers Jeroen en Teun Duijghuisen zijn vol vertrouwen dat hun plantaardige verf het verschil gaat maken in de verfindustrie. Fairf is nominatie nummer 6 voor Coolest Dutch Brands 2020.
 

Joolz

Het idee voor de Joolz kinderwagens ontstond tijdens een boottochtje. Drie jaar later, in 2007, kwam de eerste Joolz kinderwagen op de markt. Sindsdien gaat het hard met het Amsterdamse bedrijf. Joolz is het zevende genomineerde merk voor Coolest Dutch Brands 2020.
 

MUD Jeans

MUD Jeans noemt zichzelf het enige circulaire jeansmerk ter wereld. Ons uiteindelijke doel is een wereld zonder afval.' Heel cool. MUD Jeans is dan ook het tweede merk dat we nomineren voor Coolest Dutch Brands 2020.
 

Naïf

Twee vrienden werden vader en ontdekten dat veel babyproducten vol chemische middelen zitten. Dat kan beter, dachten Sjoerd Trompetter en Jochem Hes. Ze besloten een eigen babymerk op de markt te brengen. Met succes! Naïf is het vierde genomineerde merk voor Coolest Dutch Brands 2020.
 

Recap 2020

Nog even een recap: FONK heeft in 2020 maandelijks een merk gekozen tot Coolest Dutch Brand van de Maand. Het gaat hierbij om actuele sustainable brands die met lef en uitgekiende marketing aan een opmars zijn begonnen, waardoor ze een breed publiek aanspreken en daadwerkelijk verandering weten te bewerkstelligen.
 

Wereldverbeteraars

Het design van de award (die is ontworpen door Robert Bronwasser) is dit jaar in handen van Chunk Creative Agency, dat de opdracht kreeg rond het thema 'wereldverbeteraars' een concept te creëren. De fabricage van de award zal ook dit jaar in handen zijn van Nederlands' oudste porselein-fabriek Royal Goedewaagen.
 

Finale & afterparty

Wil je in oktober ook bij de finale zijn? Houd dan de berichtgeving van FONK in de gaten voor informatie en tickets, maar noteer 13 oktober alvast in je agenda!
 

Sponsors & partners

Hoofdsponsor: ConceptD
Sponsor: Ruwer
Partners: Ocean Outdoor (host halve finale), GUC Agency (challenger vlogs), Chunk Creative agency (design award)Massive Music