Reebok, New Guards Group en HP lanceren 3D geprinte sneaker

06-02-2023 (12:25) - Design

Tijdens de Paris Fashion Week onthulden Reebok, HP en de New Guards Group een nieuwe concept sneaker in samenwerking met het luxemerk Botter. De sneaker werd getoond op de catwalk van het merk.

De schoen is gemaakt en ontwikkeld in samenwerking met het HP 3D Printing team. Na het printen werden de grijze sneakers met de hand beschilderd in verschillende kleuren, die in de FW23-collectie van Botter voorkomen.

Duurzame oplossing

Het proces van 3D printen, gedaan door HP met de HP Multi Jet Fusion, produceert de schoen afvalvrij en maakt gebruik van een materiaal genaamd TPU, dat na recycling geschikt is voor reproductie. François Minec, Global Head of Polymers bij HP Personalization & 3D Printing. "Wij bieden grotere ontwerpvrijheid, snellere en wendbare productontwikkeling en een duurzamer, lokaal productieproces. Deze samenwerking met Reebok en Botter is een perfecte introductie van de HP-oplossing in de schoenenwereld."

Overname

De Reebok x Botter Concept Sneaker is een eerste stap van innovatie door Reebok met de New Guards Group sinds de overname van het bedrijf door de Authentic Brands Group (Authentic). "We wisten dat de samenwerking met New Guards Group ons in staat zou stellen grenzen te verleggen en consumenten frisse nieuwe concepten en onverwachte samenwerkingen te bieden", aldus Todd Krinsky, CEO en President van Reebok.