Altura haalt 3 miljoen euro groeigeld op

Altura haalt 3 miljoen euro groeigeld op

19-03-2024 (07:00) - Economisch

Steeds vaker maken overheidsinstanties, private en publieke organisaties gebruik van formele inkoopprocedures zoals een Request for X (RFX) om een opdracht in te vullen. Deze processen staan bekend om hun complexiteit en de enorme hoeveelheid documentatie die van deelnemers wordt gevraagd. Altura ontwikkelde software om het volledige proces rondom het maken en managen van voorstellen te vereenvoudigen met behulp van AI.

Deze ontwikkeling belooft de interacties tussen overheidsinstanties en bedrijven, alsook de samenwerking tussen bedrijven onderling, in de komende jaren ingrijpend te veranderen. Met een investering van drie miljoen euro is Altura klaar om het speelveld in de wereld van voorstelprocedures voorgoed te veranderen.

Matthijs Huiskamp, founder en CEO Altura: “Ik zie veel inefficiëntie in hoe bedrijven en overheden zakendoen met andere partijen. Dit komt doordat er veel handmatig werk en ruis is. Met de kennis en tools in onze software worden die factoren weggenomen en daarmee komt er meer ruimte voor visie, creativiteit, strategie en focus. AI speelt daarin de hoofdrol.”

Toekomst van het werkveld

In toenemende mate worden zakelijke inkopen via een RFX ingevuld. We zien de afgelopen jaren zelfs dat ook kleinere organisaties via deze weg inkopen. Onder RFX deals vallen een Request for Bid (RFB), Request for Information (RFI), Request for Proposal (RFP), Request for Quotation (RFQ) en een Request for Tender (RFT).

Een RFX is voor de opdrachtgever een overzichtelijke stap om alle partijen eerlijk met elkaar te vergelijken. De overheid is al verplicht om dit proces te volgen in de vorm van aanbesteden. Voor de deelnemende organisaties is een RFX vaak een duur en tijdrovend proces met stapels documenten waarin dagen handmatig werk wordt verricht.

Vanuit een database met inzichten in voorgaande voorstellen kan Altura de juiste strategie vormen, een prijs opmaken en tekst een tekst opstellen zodat de kans op succes wordt vergroot.

Funding van 3 miljoen

Altura lanceerde de eerste versie van haar software twee jaar geleden. Toen de founders Matthijs Huiskamp en Jordi van der Hek oriënterend in gesprek gingen met investeerders voor een nieuwe groeironde was Curiosity VC enthousiast en geïnteresseerd. Curiosity bleek de perfecte partner vanwege hun focus op Artificial Intelligence. Vervolgens vonden zij in Fortino Capital een geschikte co-investor met de benodigde internationale kennis en ervaring. Met het groeigeld gaat Altura hun software verder verbeteren. Er zal flink worden geïnvesteerd in tech-personeel om de software uit te breiden.

 


Bureaus

Media

Marketing