Cryptocurrency 2023: welke coins zijn interessant om in te investeren?

05-12-2022 (11:34) - Economisch

Wanneer je het laatste crypto nieuws een beetje in de gaten hebt gehouden, weet je dat 2022 een heel wisselend jaar is geweest voor de Bitcoin en de andere altcoins. Na een record op en veel interesse in de Bitcoin koers daalde de munt en bleef de volatiliteit aanhouden.

Maar: dat hoort bij cryptocurrency en iedere kenner weet dat als de koersen laag liggen je moet toeslaan met munten kopen. Daarom is het interessant om alvast te kijken naar de verwachtingen van diverse coins voor 2023. In dit artikel geven we je enkele tips voor cryptomunten die in 2023 interessant kunnen zijn.
 

Investeren in Ethereum voor de lange termijn

Als er één altcoin is die je sowieso in de gaten moet houden, is het wel de Ether van Ethereum. Dat is niet zomaar het geval: samen met de Bitcoin heeft de Ether bewezen dat de munt prima een pandemie én economische crisis kan doorstaan. Een beetje een sterke cryptomunt kan dat en dat is dan ook een van de redenen om in de coin te investeren. Wat je daarbij moet weten, is dat Ethereum het afgelopen jaar een grote update heeft gehad.
 
Die update, genaamd The Merge, heeft er onder andere voor gezorgd dat het systeem van Ethereum nog sneller en nog beter verloopt. Ook is het geheel duurzamer, wat helemaal past in een maatschappij waarin 1 op de 3 Nederlanders duurzamer wil leven. Naar alle verwachting zal de Ether de komende jaren alleen maar meer waard gaan worden. Analisten verwachten in 2023 een stijging met een record van een waarde van € 5000. Vervolgens zal de Ether in 2025 de € 8000 moeten gaan halen.
 

Kleine munt in je crypto wallet: kies voor Dogecoin

Waar de Ether al een aardige grote munt is, is het altijd goed om óók voor een kleinere cryptomunt te gaan in je wallet. Daarmee heb je je kansen gespreid en wie weet wat zo'n munt over enkele jaren waard gaat worden. De Dogecoin (DOGE) staat sinds Elon Musk er laatst iets over tweette volop in de aandacht. Dat resulteerde direct in een stijging van de munt, omdat er binnen no time ontzettend veel vraag naar was.
 
Hoewel de DOGE nog maar weinig waard is (€ 0,10 op het moment van schrijven) zijn de verwachtingen wel hooggespannen. Experts voorspellen zelfs nog dat de munt 2022 gaat afsluiten met een waarde van € 0,20, maar of dat nog gaat gebeuren binnen dit korte tijdsbestek is maar de vraag. Voor 2023 voorzien zij een geleidelijke stijging met een waarde van € 0,22 in juni en een waarde van € 0,26 in december 2023. Weliswaar geen extreme stijgingen, maar wel interessant genoeg om aan te schaffen.
 

Binance Coin zeer in trek voor 2023

Naast de Ether en de DOGE zien we goede cijfers voor de Binance Coin. Na een wat minder goed jaar in 2022 is de verwachting voor 2023 juist hoog. Analisten verwachten dat de munt weer uit het dal zal kruipen om in het nieuwe jaar lekker te gaan knallen. Deze nog redelijk jonge munt (opgericht in 2017) heeft in de jaren voor 2022 namelijk een snelle groei doorgemaakt. De Binance Coin ging in aanzienlijk korte tijd van € 35 naar € 531 in slechts een paar weken tijd.

Die bizarre groei hebben we in 2022 niet gezien, maar analisten hopen in 2023 weer vuurwerk te zien bij deze munt. Dat is terug te zien in hun verwachtingen voor deze koers: in het midden van 2023 zal Binance Coin rond de € 630 waard zijn, waarna de munt nog even zal stijgen tot een waarde van € 750. Zolang de cryptomarkt blijft groeien, zal het goed gaan met de Binance Coin en zal de munt in 2025 de psychologische grens van maar liefst € 1000 bereiken.
 

Overige tips bij investeren in crypto in 2023

Ben je van plan om meteen te beginnen met investeren in crypto voor 2023? Dan is er altijd een aantal zaken waar je op moet letten. Cryptocurrency is en blijft volatiel, wat betekent dat de waarde ervan op ieder moment van de dag anders is. Let ook op de volgende zaken:

  • Investeer alleen met geld dat je eventueel zou kunnen missen, dus niet met geld dat je volgende maand nodig hebt. Denk aan spaargeld of vakantiegeld.
  • Om het grootste rendement met je inleg in crypto te behalen, is het verstandig om je investering zo lang mogelijk te laten staan.
  • Kies voor een diverse beleggingsportefeuille waarin je meerdere soorten cryptomunten hebt staan.
  • Houd tot slot het crypto nieuws in de gaten om zo te weten wanneer je waar in moet investeren.
 


Bureaus

Media

Marketing