Frankrijk herpakt de rol van populairste vakantieland

Frankrijk herpakt de rol van populairste vakantieland

27-02-2023 (12:39) - Economisch

Frankrijk is dit jaar weer verreweg het populairste vakantieland onder Nederlanders. Nederland was tijdens de coronajaren het populairst, maar komt nu na Spanje op de derde plaats.

Hoewel vakanties dit jaar gemiddeld 200 euro duurder zijn geworden, blijft het aantal boekingen stijgen. Dat blijkt uit de Zoover Vakantiemonitor. 

Kampeerland

Tijdens de coronajaren zochten Nederlanders vooral naar vakanties in eigen land. Voor corona was Frankrijk het populairst en dat is dit jaar opnieuw zo. Spanje staat op een stevige tweede plek, nog voor Nederland, blijkt uit de zoekdata. ,,Frankrijk heeft heel veel campings en autobestemmingen en blijft voor Nederlanders het kampeerland bij uitstek. Nu we allemaal weer op vakantie kunnen is het land weer ouderwets populair”, zegt Sterre Hoek van Zoover. Ook Griekenland, Italië en Turkije dit jaar populaire bestemmingen. 

Inflatie

Het aantal boekingen in het vroegboekseizoen steeg ten opzichte van vorig jaar met 254,4%. De gemiddelde reissom die vakantiegangers uitgeven is in vergelijking met vorig jaar fors gestegen. In de eerste maanden van 2022 betaalden Nederlanders gemiddeld 1949 euro voor hun reis. Dit jaar is dat 2179 euro. In 2019, voor corona, lag de gemiddelde reissom nog op 1647 euro, dus zijn de reissommen in vier jaar tijd met ruim 32 procent gestegen. 


Bureaus

Media

Marketing