RAJA Group neemt Franse retailer RETIF over

RAJA Group neemt Franse retailer RETIF over

04-10-2024 (10:30) - Economisch

De RAJA Group, distributeur van verpakkingen, kantoorbenodigdheden en industriële apparatuur, heeft de overname van Retif (onderdeel van Verdoso) afgerond.

Door deze overname kan de RAJA Group zijn klantenbestand voor de detailhandel in alle sectoren in 7 Europese landen uitbreiden. Hierdoor beschikt de RAJA Group ook over een uitgebreid netwerk van winkels met een ruim productassortiment en een lokale service.

Door toe te treden tot de RAJA Group zal Retif zijn klanten een breder assortiment producten en uitrustingen kunnen aanbieden. Tegelijkertijd profiteert het bedrijf van operationele synergieën en expertise om zijn ontwikkeling te ondersteunen.

De Franse distributeur Retif werd opgericht in 1965 en is gespecialiseerd in benodigdheden, uitrustingen en winkelinrichtingen. Retif had een winstgevende omzet van 121 miljoen euro in 2023 en heeft 460 werknemers in dienst.

Het merk, dat gevestigd is in Nice, bedient meer dan 300.000 klanten en genereert het grootste deel van zijn omzet via een netwerk van 88 verkooppunten in Europa, waaronder 66 in Frankrijk, 15 in Spanje, 5 in België, één in Luxemburg en één in Nederland. De online verkoop vertegenwoordigt al een aanzienlijk deel van de omzet in elk van deze landen en is daarbij een sterke groeimotor. Retif heeft een distributiecentrum van 18.000 m² in Valence (Drôme), dat binnen 24/48 uur aan klanten in Frankrijk levert.
 


Bureaus

Media

Marketing